FALSIFIKAT ILI FCJK

0

Piše: SIBIN

Nije valjda? Šta? Čitaj: „Svi predavači na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, koji su birani u akademska zvanja, ne ispunjavaju uslov za to, prema propisima u Crnoj Gori.“

Kako? Jer, „od dekana Radomana do Adnana Čirgića, su u zvanje birani u Novom Pazaru, u takozvanom – „muftinjinom univerzitetu.“ („Vijesti“)

Pisah o etici Živka Andrijaševića, i ubrzo shvatih: bolje je ne pisati o etici u Crnoj Gori, iako se stara po njoj prepoznavala, zahvaljujući nepotkupljivim precima.

Novi Pazar je za akademske diskurse FCJK – Sorbona!

Dakle: tzv. „muftinjin univerzitet“ ispada da je za dekana i profesore sa pomenutog Fakulteta – Ecole Normale Superieure.

Jeste: tu su od Fukoa do Deride, sticali obrazovanje i proizvodili se u profesore, međutim, i – antiakademike, budući da se ne može biti poststrukturalista, ekstremni modernista i akademik, ne ide to u paru.

Bernhardovac iz Ulcinja, mizantrop koji je, ipak, i uprkos tome branitelj zemlje i društva, u tom pogledu ostaje ok: gimnazijalac, nije prtio đuture za Novi Pazar po diplomu, ali je rado ćaskao sa studentima FCJK držeći čas iz kreativnog pisanja, što je ubistvo za sve koji bi da se okušaju u pisanju. Jer, jedne prilike, ima tome par godina, kad sam čuo šta je Spahić Ognjen davao za teme na časovima kreativnog pisanja, pomislio sam da se sprda, nažalost isto nisu pomislili omladinci sa olkovom.

Evo tema za pisanije glavnom i odgovornom uredniku subverzivnog portala „Normalizuje.me“, kad se već ove sprdnje i bruke neće prihvatiti CDM, zauzet odbranom CG.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.