Lovćen se vraća na rukometnu mapu Evrope

0

Rukometaši Lovćena spremno dočekuju početak nove sezone u kojoj će braniti titulu prvaka Crne Gore, ali u kojoj ih očekuje i nastup u EHF Evropskoj ligi.

Na konferenciji za novinare koja je danas organizovana u Prijestonici trener Pero Milošević, kapiten Mirko Radović, predsjednik Vido Đakonović i sportski direktor Vuk Latković govorili su o izazovima koji očekuju najtrofejnji muški rukometni klub u Crnoj Gori.

Milošević je istakao da je primarni cilj Lovćena u predstojećoj sezoni osvajanje duple krune, te što bolji nastup u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju.

Privukli su me ljudi koji su podigli klub na veći nivo. Stvoreni su uslovi za bolji rad. Privukla me je ideja stvaranja novih igrača, ideja da ponovo igramo SEHA ligu. Imamo dobar ambijent, radnu atmosferu. Kao uvijek, obećavam samo rad. Ići ćemo korak po korak. Prioritet je dupla kruna, uz veliki respekt svim našim protivnicima. Ideja da apliciramo za Ligu Evrope bila je fantastična. Nagradili su nas da igramo direktno u grupnu fazu ovog takmičenja. Čast nam je što ćemo igrati protiv velikih protivnika i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak”, rekao je Milošević.

Predsjednik kluba osvrnuo se na činjenicu da je nastup u drugom po rangu evropskom takmičenju najveći uspjeh crnogorskog klupskog rukometa u posljednjih 20 godina, naglasivši da su pred Lovćenom veliki izazovi.

Imali smo cilj da vratimo Lovćen na mapu Evrope, znali da nećemo lako doći do toga, ali smo uspjeli. Igranje u Evropi prošle godine prava je škola za ovu sezonu. Bio je cilj da igramo EHF Evropski kup, ali šansu da apliciramo za EHF Ligu Evrope nijesmo smjeli da propustimo. Dobili smo više od očekivanog. Velik zalogaj, ozbiljne finansije su potrebne, ozbiljan kvalitet ekipe je neophodan”, rekao je Đakonović naglasivši da je posebno ponosan što 90 odsto ekipe čine Cetinjani.

Đakonović se zahvalio Prijestonici Cetinje i gradonačelniku Nikolu Đuraškoviću, kao i Vladi Crne Gore na nesebičnoj pomoći u formiranju budžeta za novu sezonu.

U proteklih godinu i po dana imali smo sjajnu saradnju sa Prijestonicom. Bez ikakve skromnosti, posebna zahvalnost gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću. Poslije duže vremena i država je sa značajnim iznosom stala iza ovoga projekta i u tom pravcu zahvalnost Vladi Crne Gore”, dodao je on.

Đakonović je potvrdio da će Lovćen domaće utakmice u EHF Evropskoj ligi igrati u podgoričkoj „Bemaks areni”, uz nadu da će to biti samo prelazno rješenje, do izgradnje nove sale na Cetinju.

Mirko Radović vratio se u klub u kojem je počeo svoj rukometni uspon, a u sezoni koja predstoji predvodiće Cetinjane sa kapitenskom trakom na ruci.

Čast mi je što sam se vratio u svoj matični klub i što ću igrati u rodnom gradu. Ponosan sam što sam kapiten jedne ovakve grupe momaka. Pred nama je veliki zadatak da Lovćen predstavimo u najboljem mogućem svijetlu u Evropi, a da u domaćim okvirima osvojimo duplu krunu. Mi stariji ćemo se potruditi da se mlađi što prije prilagode na ovaj način rada. Atmosfera je fenomenalna. Osim što radimo kvalitetno i družimo se van terena, ljepota je sarađivati sa svima njima. Naše je da radimo i da dajemo sve od sebe”, rekao je Radović.

Sportski direktor Vuk Latković govorio je o igračkom kadru koji je u potpunosti rekonsturisan. Klub je napustilo osam igrača, a stiglo je čak 11 pojačanja.

Od kraja prošle sezone marljivo smo radili, a rezultat toga je dolazak 11 novih igrača. Cilj je da na Cetinju napravimo bazu crnogorske reprezentacije, a u nekoj budućnosti ne bježimo da to bude baza perspektivnih mladih rukometaša iz regiona. Dupla kruna je prioritet posebno u ovom sastavu. U Ligi Evrope ćemo se takmičiti sa ekipama koji su i organizaciono i finansijski na mnogo većem nivou od nas. Sve su to izuzetno kvalitetne ekipe, ali daleko od toga da nemamo ambicija. Pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svijetlu i da ostvarimo neku pobjedu i u tom šampionatu”, rekao je Latković dodavši da je ekipa za novu sezonu u potpunosti kompletirana.

Na startu nove sezone Lovćen će sjutra (subota) od 18 sati ugostiti Mornar. Početak EHF Evropske lige zakazan je za 17. oktobar kada će crnogorski šampion gostovati Elverumu u Norveškoj.

(meridian)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.