I Grlić Radman počeo da sastavlja vladu: Traži da za Adrijana Vuksanovića bude obezbijeđeno ministarsko mjesto!

6

Hrvatski ministar spoljnih poslova i evropskih poslova Gordan Grlić Radman najgrublje se umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Za razliku od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Grlić Radman je sebi dao za pravo da sastavlja novu vladu.

On je nakon polaganja cvijeća kod sramne spomen ploče u Morinju poručio da lider HGI-ja Adrijan Vuksanović treba da dobije ministartsko mjesto u 44. Vladi Crne Gore.

– Mi smo saveznici kao NATO članice tako da što se tiče Hrvatske tu će Crna Gora dobiti uvijek hrvatsku pomoć. Isto tako podržavamo mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore Milojka Spajića, to je proevropski političar i očekujemo da se Vlada formira što prije. Takođe nam je drago da crnogorska politička elita vodi računa o Hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Crnoj Gori, tako da se nadamo da će i u sljedećem sazivu Vlade naš gospodin Adrijan Vuksanović koji je i član narodne skupštine, dobiti ministarsko mjesto – kazao je Grlić Radman.

Na pitanje novinara o školskom brodu Jadran, hrvatski ministar je ponovio, da to pitanje u principu ne bi trebalo biti sporno, te da je potrebno samo malo dobre volje i da se nada da će u duhu dobrosusjedskih odnosa Hrvatska dobiti natrag svoj brod.

– Hrvatski školski brod Jadran je građen na inicijativu Jadranske straže, znači Hrvata iz Dalmacije, plaćen je, izrađen je u Hamburgu, projektant je bio Josip Škarica, Hrvat iz Rijeke. 1933.godine je došao u Split i to je bilo njegovo prvo uplovljavanje u matičnu luku. Tamo je upisan, znači u matičnu luku, ali je bio i upisan u sve flotne liste svih hrvatskih luka na Jadranu. Išao je redovno na manje, srednje i veće remonte, slučajno je 1990. godine u listopadu mjesecu završio na remontu u Tivtu i tu je ostao. Da recimo tada nije otišao na remont u Tivat niko ne bi pitao gdje je školski brod Jadran jer svi su znali po tradiciji i istoriji da on pripada Lori. Tako da se ja nadam da će nova Vlada Crne Gore u duhu dobrosusjedskih odnosa uraditi nešto i da ćemo dobiti taj brod natrag – kazao je Grlić Radman.

6 Comments
  1. xxy komentariše

    Jadran je izgradjen i placen u Hamburgu a placen je tako da je pola cijene odbijeno Kraljevini Srbiji za ratnu ostetu u
    I sv.ratu a ostatak su skupili karadjordjevici i tadasnji Privrednici u Srbiji.
    Projektant je takodje placen za svoj rad a to sto je neko imao inicijativu ,ideju i zelju to nema veze sa vlasnistvom.

    Svi remonti su radjeni u Tivtu a i onaj poslije II sv.rata kada je potpuno bio unisten .

    Prva luka mu je bila u Tivtu a vojni brod nema maticnu luku a tada je sjediste Mornarice Kraljevine Jugoslavije bilo u Zemunu.

  2. Yoshua komentariše

    Ima li još ko da je preostao, a da se nije posprdao sa Spajićem i kolonijom Crnom Gorom? E propasti ove, na šta spade junačka i ponosna Crna Gora!

  3. Aleksa Spajić komentariše

    Ne znam koja izreka vise prilici ovom dogadjaju?
    Na mrtvog vuka i zec gace drijesi ili
    Na sirotinji i zec kurac oštri.

  4. Burdo komentariše

    Ustaša,u kućaru i ne laj.Čuli me?

  5. Buki komentariše

    Utaso Jadran necete gledat…

  6. Q komentariše

    IMA LI KOJA BUDALA U EU ILI SAD DA NE SASTAVLJA VLADU U CRNOJ GORI ? CGNA GORA POSTALA SVJETSKI HIT ZA RAZONODU NACISTA:“KAKO SASTAVITI VLADU LUDOM MILOJKU U KORIST MAFIJE A DA NAROD BUDE ZADOVOLJAN I NA EVRO ATLANSKOJ PROVALIJI“.P.S . Ovog deklarisanog ustašu obavezno za ministra vijera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.