Kreg Tajli: Podržavam ideju da teren na AO ponese ime po Novaku Đokoviću

0

Kada je Novaku Đokoviću na brutalan način uskraćena šansa da se bori za trofej na Australijan openu 2022. godine, jedna od teorija zavjere je bila da je to urađeno da bi se Srbin spriječio da deseti put osvoji ovaj turnir. A, po onome ko deseti put uzme grend slem u Melburnu, glasio je nastavak teorije, mora da se nazove glavni teren, koji sad nosi ime po Rodu Lejveru.

Naravno da priča nije imala veze sa realnošću, Đoković je ove zime i deseti put pokorio Australijan open, ali ime terena je ostalo isto – Rod Lejver.

Ipak, smatraju sada i Australijanci da bi Novak Đoković, kao rekorder po broju trofeja u Melburnu, morao da dobije posebnu nagradu i da se jedan od terena, a tri su „glavna“ (Rod Lejver, Margaret Kort i Džon Kejn), nazove po njemu.

Direktor turnira Krejg Tajli gostujući u podkastu „Rokenrol tenis“ je podržao tu ideju.

Vi ste druga osoba danas koja me je isto pitala. Ja bih definitivno podržao ideju da se oda Novaku priznanje na neki način za nevjerovatna dostignuća ovde u Australiji“, rekao je Tajli.

Ali, tu je uvijek ono „ali“, koje sreću kvari.

Davanje imena terenima ne zavisi od mene, niti od Teniskog saveza Australije. Ljudi uglavnom ne shvataju da mi, za razliku od Rolan Garosa, Vimbldona i US opena, nismo vlasnici terena na kojima se igra turnir, već su oni u rukama Vlade Viktorije. Tako da bi dodjeljivanje imena nekom terenu moralo da bude kombinacija raznih uputstava koji bi morali da se poklope“, ukratko je objasnio Tajli.

Možda Novak Đoković, najtrofejniji po grend slemovima i najveći teniser svijeta svih vremena, neće dobiti teren sa svojim imenom, jer teško da će Australijanci tako lako „obrisati“ Roda Lejvera, ali neku vrstu priznanja i „odštete“ za sve što je doživio u Melburnu 2022. godine, sigurno će dobiti.

(mozzartsport.com)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.