Đukić o sastanku predsjednika i mandatara: Vidjećemo kakvi su odnosi između Milatovića i Spajića, ko ima uticaja na koje poslanike…

0

Razgovor predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića, koji je zakazan za danas u 15 časova, može biti striktno formalna stvar u kojoj se ništa neće desiti, a može nagovijestiti i ishod pregovora o novoj Vladi, rekao je za Radio Crne Gore analitičar Stefan Đukić.

„Dosta je toga nejasno. Vidjećemo šta se dogodilo sa Milatovićem nakon što je bio u Ujedinjenim nacijama, da li je dobio neka nova saznanja, da li je dobio, možemo slobodno reći, neke nove instrukcije. Tako da je veliko pitanje kakvi su odnosi između njih dvojice, ko ima uticaja na koje poslanike i slično“, rekao je Đukić, pa dodao.

„Možda poslije sastanka saznamo i da mandatar ima većinu i da je spreman da ide na formiranje vlasti“, kazao je Đukić.

A na sve češću priču o miješanju stranog faktora na formiranje crnogorske vlade, Đukić je istakao da smo sami sebe doveli u situaciju da nam neko drugi nešto kaže ili naredi, te da smo u tom pogledu izgubili bilo kakvu mogućnost suveriniteta.

„Jer, prosto, ako nam se sviđa šta je neka poruka sa strane, onda ćemo da insistiramo da se ona ispuni ko god da je poslao“, zaključio je Đukić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.