Cvijanović: Kurti je glavna prijetnja miru i stabilnosti u regionu; Umjesto ZSO, Srbi su dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu

10

Odavno je već jasno da je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na tzv. Zapadnom Balkanu, poručila je danas srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i istakla da je on čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga.

Povodom jučerašnjih događaja u Banjskoj, na KiM, Cvijanovićeva je istakla da je jasno da brutalnim terorom nad Srbima sa Kosmeta, Kurti mjesecima nastoji da izazove sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao sprovođenje potpisanih sporazuma.

„Umjesto Zajednice srpskih opština, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne praznike. Neograničeno je licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prećutno, a neki čak i otvoreno, odobravaju Kurtijev teror nad Srbima”, navela je Cvijanovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta, kako je prenio Tanjug.

Iskazavši punu podršku sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini u njihovoj odlučnoj namjeri da, uprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim vjekovnim ognjištima, Cvijanovićeva je poručila:

„Podrška rukovodstvu Srbije i njegovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuva vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu i Metohiji.”

10 Comments
  1. Jelena komentariše

    Kurti je kriv za sve to svi znamo i glavna pretnja za stabilnost u regionu.

  2. Jelena komentariše

    Kurti treba pod hitno da snosi sankcije za ovo što radi jer je pretnja za sve u regionu.

  3. Branko N komentariše

    Zna to i međunarodna zajednica, ali ništa ne preduzima da spreči Kurtija da se iživljava nad golorukim Srbima.

  4. Sara komentariše

    Iako je Srbija spremna na dijalog i resenje, Pristina ne saradjuje. Nadamo se najboljem resenju koje ce Vucic doneti.

  5. Slavka komentariše

    Napokon neko da kaže, javno, istinu o Kurtiju,, o čoveku koji je sinonim za nasilje i konflikt i koji nema nameru da se menja jer želja za etničkim čistim Kosovom je toliko jaka da on svesno „ruši“ sve na tom svom zamišljenom putu.

  6. Jasna komentariše

    To sto Kurti odbija da formira ZSO, direktno zeli da srpski narod na KiM ne zivi u miru i stabilnosti.

  7. Igor komentariše

    EU treba da zaustavi nasilnu politiku koju svakodnevno sprovodi kurti na severu KiM.

  8. Nikola komentariše

    Kurti vodi politiku destabilizacije i sukoba a sve u zelji da protera srpski narod sa KiM!

  9. Petar komentariše

    Odavno je Amerika trebala da smeni Kurtija sa date mu funkcije, jer on zeli da ugozi mir kako srpskom narodu na KiM tako i u citavom regionu.

  10. Kekec komentariše

    Samo formiranjem ZSO moze se ostvariti trajni zivot za Srbe na KiM, sto Kurti uporno odbija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.