Zirojević: Odgovorni za smrt novorođenčeta u Nikšiću da odgovaraju, nadležni da ne zataškavaju slučaj

0

Nikšićka i crnogorska javnost jutros su šokirane viješću da je, u Opštoj bolnici Nikšić, preminula beba stara dva dana, saopštio je Nikola Zirojević, poslanika SD-a.

„Nevjerovatna je činjenica da odgovorni za ovu situaciju ćute kao da je sve u redu, sa izuzetkom direktorice bolnice koja se oglasila šturom, potpuno bezosjećajnom izjavom u kojoj se nije udostojila ni da izrazi žaljenje zbog tragičnog događaja“, izjavio je Zirojević, pa nastavio:

„Slučajni ministar zdravlja Šćekić očigledno nema kad da se pozabavi ovim pitanjem, s obzirom da je u njegovom fokusu, kao ministra zdravlja, trenutno popis stanovništva i rasprava sa predsjednikom Albanske alternative“, rekao je poslanik SD-a.

Prema njegovim riječima, „odgovornost za ovu tragediju, po uzoru na ostale kolege u Vladi, očigledno nema, a nažalost, izgleda, ni trunku saosjećanja prema roditeljima koji su izgubili svoje tek rođeno dijete“.

„Ovo nije prvi put da javašluk u nikšićkoj bolnici, započet dolaskom bivšeg direktora Mitrovića, očigledno nastavljen imenovanjem nove direktorice Milatović Perović, ugrožava živote pacijenata u toj ustanovi“, kazao je Zirojević, pa dodao:

„Prisjetimo se da je u toj bolnici pacijentu greškom data krv, nakon čega je hitno prebačen u KCCG, da je porodilja braunilu nosila pet mjeseci u veni, nakon čega joj je ista uklonjena hirurškim putem, da je pacijent završio u hipoglikemijskoj komi nakon što mu je insulin dat običnim, umjesto adekvatnim špricem…“, naveo je poslanik SD-a.

Sve ovo je, kako tvrdi Zirojević, „posljedica neadekvatnog upravljanja zdravstvenom ustanovom onih koji misle da je Opšta bolnica Nikšić samo jedna od ustanova, poput CEDIS-a, Solara, Rudnika uglja, Pošte, gdje će uhljebiti svoje nestručne partijske kadrove“.

„Krajnje je vrijeme da se osvijeste, jer je već postalo prekasno, s obzirom da je jedan mladi život ugašen, a ko zna koliko njih u proteklom periodu ozbiljno ugroženo“, izjavio je Zirojević.

On je poručio da će na odgovornosti insistirati do kraja.

„Kako sam u saznanju da se okolnosti tragičnog događaja na razne načine pokušavaju zataškati, ovim putem nadležnima poručujem da im na pamet ne pada da to čine i da u tome istraju, jer ćemo na istini i odgovornosti insistirati do kraja. Što se odgovornih u hijerarhijskom lancu tiče, najmanje što bi mogli učiniti načelnik odjeljenja, direktorica bolnice i ministar zdravlja bi bilo da podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju, a što se direktno odgovornih za smrt novorođenčeta tiče, oni moraju odgovarati u skladu sa zakonom“, poručio je Zirojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.