Anćeloti: Defanzivna krhost problem

0

Trener Real Madrida, Karlo Anćeloti, nakon poraza od Atletiko Madrida u derbiju šestog kola La Lige preuzeo je odgovornost i istakao da je defanzivna krhkost njegove ekipa bila mana koju je protivnik iskoristio na ovom meču.

U izostanku Edera Milataa kao centralni bekovi igrali su David Alaba i Ridiger, a nekadašnji napadač Reala Alvaro Morata sa dva gola bivšem klubu donio veliku pobjedu „jorgandžijama”.

Nismo dobro počeli niti se branili. Kada su poveli sa 2:0, igrali su utakmicu koju su željeli. Atletiko je u tom smislu prošao bolje od nas”, rekao je Anćeloti, a prenosi AS.

Real Madrid je igrao u formaciji 4-3-1-2 sa Modrićem koji je djelovao iza napadača Belingema i Rodriga. Loš početak i dva primljena gola u prvih 20 minuta koštali su Real poraza od gradskog rivala.

Mislim da sistem nije bio problem, već defanzivna krhkost. Nismo bili kompaktni i oni su to iskoristili”, rekao je Anćeloti.

Na kraju je stao Italijan u odbranu igrača i istakao da je on jedini krivac na ovom meču i da preuzima odgovornost za poraz.

Kada tim ne uradi ono što mora, to je moja odgovornost. Ja preuzimam sve na sebe, to je moja greška”, zaključio je Anćeloti.

Real je ovim porazom pao na treće mjesto španske La Lige, a trenutno sa bodom više od njih na prvoj poziciji se nalaze ekipe Barselone i Đirone.

Atletiko je nakon lošeg starta sezone ovom pobjedom stigao do 10. boda i nalazi se na petoj poziciji na tabeli La Lige.

(meridianbet)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.