Vivo planira predstaviti dva nova sklopiva telefona: V Flip i S Flip

0

Nedavne prijave zaštitnog znaka otkrivene na web stranici Ureda Evropske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) sugerišu da se Vivo sprema da predstavi dva inovativna sklopiva pametna telefona na preklop u bliskoj budućnosti. Očekuje se da će ovi uređaji biti nazvani vivo V Flip i vivo S Flip (izvor1, izvor2).

Trenutno, vivo se već može pohvaliti standardnim sklopivim pametnim telefonom poznatim kao vivo X Fold2, kao i vertikalnim sklopivim uređajem pod nazivom vivo X Flip. S obzirom da su ova dva uređaja pozicionirana kao vodeći modeli unutar linije kompanije, velika je vjerovatnoća da će nadolazeći V Flip i S Flip modeli zadovoljiti srednji segment tržišta.

U paralelnom razvoju, Motorola je nedavno predstavila svoj Razr 40 duo, sa osnovnim modelom dizajniranim kao povoljnija sklopiva ponuda. Osim toga, kružile su glasine o Samsungovim namjerama da istraži proizvodnju pristupačnijih sklopivih pametnih telefona. Ovi razvoji sugeriraju da izgledi za dva ekonomična preklopna pametna telefona iz vivo-a nisu daleko od namišljenih. Čini se da različiti proizvođači pametnih telefona sve više razmatraju neiskorišteni potencijal jeftinog sklopivog tržišnog segmenta.

Kako tržište sklopivih pametnih telefona nastavlja da se razvija i osnovna tehnologija ekrana postaje pristupačnija, možemo očekivati rastući priliv povoljnih sklopivih pametnih telefona. Očigledno je da ovaj trend u nastajanju tek počinje da se oblikuje, obećavajući uzbudljive izglede za potrošače koji traže pristupačne sklopive uređaje u bliskoj budućnosti.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.