Srpkinjama ostao još korak do Olimpijskih igara

0

Odbojkašice Srbije su veoma blizu ovjere olimpijske vize! U pretposlednjem kolu kvalifikacija u Ningbou, izabranice Đovanija Gvidetija su ostvarile veoma važnu pobjedu protiv direktnog konkurenta za prva dva mjesta – selekcije Holandije – 3:0.

U ovom trenutku svjetske šampionke imaju skor 5-1, nalaze se na prvoj poziciji, a pred njima je još samo utakmica sa Kinom u nedjelju od 13.30 časova.

Već danas će znati u kakvoj su poziciji kad je put u Pariz u pitanju – mnogo toga će biti jasnije kada se bude znao rezultat utakmice Kina – Dominikanska Republika. Postoji mogućnost da kompletna priča bude završena i prije poslednjeg kola. Čeka se poraz domaće reprezentacije…

Možda i presudan korak ka Olimpijskim igrama Srpkinje su napravile na krilima Tijane Bošković.

Dan posle poraza od Dominikanske Republike, odbojkašice Srbije su istrčale na teren sa imperativom pobjede, ali i sa mnogo boljim raspoloženjem. Odlične su bile djevojke u bijelim dresovima od prvog poena… Gledajući prvih nekoliko napada – sve je djelovalo veoma veoma lako, jer su djevojke u svim elementima bile veoma sigurne. Nije samo blistala Tijana Bošković, nego su u napadu bile sjajne i Maja Aleksić i Sara Lozo. Maja Ognjenović ih je lijepo razigrala, iako prijem nije često bio „nacrtan”. Srbija se odmakla na 14:9, potom je dozvolila Holanđankama da se vrate u igru, a onda ponovo ubacila u veću brzinu i privela u laganom ritmu set kraju – 25:19.

U drugom periodu neizvjesnost je postajala samo tokom prvih nekoliko poena, a posle su naše djevojke u potpunosti kontrolisale situaciju na terenu. Protivnice su bile razbijene, nisu ličile na tim koji je na Evropskom prvenstvu uzeo bronzanu medalju. Od vođstva Gvidetijeve čete 5:4 pa do kraja razlika se samo povećavala. Malo je nedostajalo da postane dvocifrena – set je završen rezultatom – 25:16.

Treći čin je donio nešto zanimljiviju borbu – publika je mogla da uživa u nadmetanju, bilo je neizvesno do 11:11… Posle toga je ponovo Srbija ponovo došla do ritma iz prva dva seta i više nije bilo dileme kome će pripasti pobjeda – i to maksimalna.

Tijana Bošković je osvojila 20 poena, Sara Lozo 15, a Maja Aleksić 14. Po četiri poena su uzele Bianka Buša i Maja Ognjenović, a tri Jovana Stevanović.

Jedina dvocifrena u reprezentaciji Holandije bila je Nova Maring sa 11 poena.

http://

Standings provided by Sofascore

Foto: FIVB

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.