Rama udario po Kurtiju: Svojim reakcijama bez presedana pomaže Srbiji

0

Premijer Albanije Edi Rama kritikovao je danas premijera Kosova Aljbina Kurtija, navodeći da put koji je izabrao– nije put koji vodi ka cilju.

On je u intervjuu za ABC njuz rekao da pristup Prištine pomaže Srbiji, jer, prema njegovim riječima, Srbija postaje žrtva u očima cijele međunarodne zajednice i prijatelja i partnera Kosova, prenosi Kosovo online.

„Reakcija premijera Kurtija prije nekoliko dana bila je bez presedana. Ne pamtim sličan slučaj, da visoki predstavnik Kosova direktno optuži predstavnika EU i kaže da je poslao pismo pritužbe zvaničnicima, Šolcu i Makronu. To su stvari koje vas ostavljaju bez riječi i dodatno štete onome što navodno pokušavaju da poprave, jer teorije zavjere o saradnji koju ste otkrili između Srbije i specijalnog izaslanika EU nisu nešto što je preporučljivo da se ​​uradi“, rekao je Rama.

Na pitanje misli li da Srbija ima koristi od ove situacije, kaže da je žalosno što pristup Prištine pomaže Srbiji, a ne samom Kosovu, jer viktimizira Srbiju u očima cijele međunarodne zajednice.

„Srbija igra igru, jer joj priliku daje kratkovida politika Prištine“, rekao je Rama.

(Kosovo online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.