Sramota: Za Jusufspahića Kosovo kolijevka Srba, a za Milatovića nezavisna država

1

Krivo sjedi, pravo besjedi-kaže stara izreka. No, to ne važi u slučaju rukovodioca crnogorske državnosti od 2006. godine pa do danas. Poslije odlaska iz predsjedničke fotelje Mila Đukanovića, njegov naslednik Jakov Milatović kao da je jedva čekao da preuzme tu odgovornu funkciju pa da “udari paljbu“ po svemu što je srpsko…

„Priznanje nezavisnosti Kosova, članstvo zemlje u NATO-u i sankcije Rusiji, kao dio zajedničke spoljne i bezbjednosne politike Evropske unije, su završene stvari“, kazao je Milatović za RTV Slovenije, saopštila je 6. Avgusta ove godine Služba za informisanje predsjednika Crne Gore. Jakov Milatović, lice sa srpskim imenom i prezimenom priznaje nezavisnost tzv. Kosova zaboravljajući moćne riječi mitropolita Amfilohija koji je 19. Januara 2019. godine okupljenim vjernicima koji su plivali za Časni krst u Podgorici, na ušću Ribnice u Moraču, koji su skandirali „Kosovo je srce Srbije“, poručio da skandiraju „Kosovo je srce Crne Gore“.

Oduševljeni narod je poslušao svoga đeda i svi ko jedan iz srpskih grla zapjevali. Zaboravio je to Jakov, kao što je i zaboravio da je zahvaljujući blaženopočivšem mitropolitu upravo tu gdje jeste, jer da nije bilo Litija ne bi ni bilo pobjede nad Milom…

Da može da nauči pravi odnos prema svom narodu, svojoj istoriji i srcu Crne Gore, Kosovu i Metohiji, “mlađani predsjednik“ Jakov ima primjer i u čovjeku koji je islamske vjere, ali ljubi istinu i pravdu više nego nametnute floskule i novotarije.

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić rekao je da je Kosovo zemlja Srbije koju treba gajiti, kao i da je Kosovo kolevka Srba koji su se rodili tamo, kao što je i Srbija kolevka Muslimanima i Albancima koji se rađaju u Srbiji. Dakle, za Jusufspahića Kosovo je kolijevka Srba, a za Milatovića nezavisna država. Sramota!

Mada, dok sam pisao ove redove pade mi nešto na pamet. Sjetih se Veljka Milatovića , rođenog Nikšićanina koji je svjetlost dana ugledao 1921.godine u vrijeme kada je Crnom Gorom vladao Srbin, unuk Srbina Nikole I Petrović-Njegoša-Aleksandar I Karađorđević Ujedinitelj i Viteški kralj. Ovaj Milatović je docnije postao vrli Titov sledbenik i u dva navrata bio predsjednik Skupštine SR Crne Gore, odnosno Predsedništva SR Crne Gore. Zna se kako su Srbi bili tretirani pod Titovom vlašću, ali se izgleda opet istorija ponavlja, da se jedan Milatović javlja u vrijeme najvećih udara na Srbe da završi posao rasrbljavanja Crne Gore.

Ako se rukovodimo onom starom srpskom: Komunista nije Srbin, onda je jasno zašto Jakov podržava nezavisnost srca Crne Gore, dok musliman koji je vjerski i nacionalno osviješćen čovjek bez komunističkih gena kaže suprotno. Da ne bude da nema nikakve sličnosti , pronažite na internetu sliku Veljka Milatovića i uporedite anatomiju lica sa sadašnjim Milatovićem. Ništa nije slučajno, zar ne?

1 Comment
  1. zoran komentariše

    Nažalost,svaka riječ je istinita ali ima i još jedna istina vezana za Milatoviće a to je Petar Ostroški Milatović….kako da se ovaj mlađahni na njega ne ugleda stid i sram ga bilo .Piiiiii zastiđe jedno !!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.