DPS: Umanjiti akcize na gorivo, formirati robne rezerve…

1

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović kazao je da ta partija predlaže paket mjera za očuvanje životnog standarda građana koji uključuje, između ostalog, umanjenje akciza na gorivo za 50 odsto i jednokratnu pomoć podstanarima od po 300 evra.

On je na konferenciji za medije Kluba poslanika DPS-a rekao da pozivaju Vladu da usvoji i implementira predložene mjere.

„Ako nema znanja, stojimo na raspolaganju kako da ih uputimo da u roku od sedam dana sprovedu te mjere“, rekao je Milović.

Među drugim predloženim mjerama je i obezbjeđivanje jednokratne pomoći od 150 eura za korisnike najniže penzije, privremene nadoknade Fonda PIO i korisnike novčane nadoknade materijalnog obezbjeđenja boraca.

DPS predlaže i jednokratnu pomoć od 350 evra za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, te 40 odsto popusta na računima za struju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, za period do tri mjeseca.

Milović je rekao da traže i da se učenici i studenti – korisnici domova, oslobode plaćanja ili subvencionišu u cjelosti kada su u pitanju troškovi smještaja i ishrane za prvo polugodište odnosno semestar.

DPS traži i da država subvencioniše kupovinu ogrjevnog drveta i peleta, i to po 25 odsto nižim cijenama od tržišnih, za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Potrebno je, kako je naveo Milović, obezbijediti i dodatnu podršku za registrovane poljoprivredne proizvođače u vidu novčane pomoći, u iznosu od 100 evra za period od tri mjeseca.

Od Vlade traže i formiranje robnih rezervi, sa ciljem obezbjeđenja sigurnosti snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama, te da se nastavi sa ciljanim mjerama fiskalne politike, uz implementaciju strukturnih reformi, sa ciljem smanjenja inflatornih pritisaka.

1 Comment
  1. Burdo komentariše

    Ko nam to priča i predlaže,posle dvadeset pet godina pljačke?Milo,dosta je bilo!Spuž.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.