Obradović doveo i Avramovića u Podgoricu: ABA Superkup je dobra ideja, spremali smo se za Megu

0

Partizan Mozzart Bet je posljednji doputovao u Podgoricu, sinoć oko 22.30 časa, pa jedini nije trenirao u “Morači”, uoči starta četvrtog po redu Superkupa ABA lige. Međutim, ni to ne mijenja činjenicu da je aktuelni šampion ABA lige favorit za osvajanje prvog sezonskog trofeja.

Crno-bijeli su neporaženi u pripremnom periodu, osvojili su prvo mjesto na turniru u Laktašima, pobijedivši Hapoel iz Jerusalima, koji vodi bivši trener Budućnosti Aleksandar Džikić, Turk Telekom i CSKA, potom je na otvorenom terenu na “Tašmajdanu” u Beogradu savladao špansku Fuenlabradu.

Tim Željka Obradovića je spreman i kompletan, uključujući i Aleksu Avramovića (koji se posljednji priključio zbog obaveza u reprezentaciji Srbije na Mundobasketu), za trodnevni turnir sa ostalim rivalima iz regionalne lige…

Prije svega, drago nam je da smo u Podgorici, koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji učestvuju u organizaciji ovog turnira. To je lijepa ideja, vratio se Superkup poslije nekoliko godina, ali kako god bilo radi se o prvim zvaničnim utakmicama. Naravno, važan je trenutak u kojem se turnir održava, već prvog dana ćemo vidjeti ko kako izgleda, ali to je nešto što je važno u ovom trenutku. Tu je osam timova, svi, vjerovatno, sa najvećim mogućim ambicijama – rekao je trener Partizana Željko Obradović po dolasku u hotel “Hilton”, gdje je ekipa smještena.

Prvi rival crno-bijelih u četvrtfinalu Superkupa je Mega MIS, a taj meč se igra u ponedjeljak u 15 sati.

Mega je mlada ekipa, napravili smo skauting i spremali se za tu prvu utakmicu, da ne razmišljamo previše, nadamo se, o narednim protivnicima – dodao je Obradović.

Partizan ljetos nije mnogo mijenjao roster, ugovore su produžili kapiten Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej, Aleksa Avramović i Balša Koprivica, dok su Alen Smailagić, Tristan Vukčević, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović i mladi Savo Drezgić i Đorđije Jovanović imali važeće ugovore.

Tim su napustili Matijas Lesor, Joanis Papapetru i Jam Madar, a stigli su Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Pi Džej Dozijer i Frenk Kaminski

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.