100 dana od izbora: Vlada nije formirana, a kad će ne znamo; Spajić izgubio kredibilitet!

7

Parlamentarni izbori su održani 11. juna, ali ni nakon 100 dana crnogorski građani nijesu dobili novu Vladu, niti išta od onoga čemu su se nadali.

Kao što svi već znamo, ovogodišnji parlamentarni izbori su rezultirali novom konstelacijom na političkom nebu Crne Gore. Dobili smo nove sokole, ili pak ptiće, među kojima je i mandatar Milojko Spajić.

Predvodeći Pokret Evropa sad, Spajić i PES su na svojim prvim parlamentarnim izborima dobili 25.53% glasova podrške, odnosno 24 mandata u Parlamentu. Iz PES-a su se nadali i ozbiljnijim brojkama, ali dio građana koji je pratio Spajićeve javne nastupe i gafove, ipak je odlučio da im uskrati podršku.

Velika je vjerovatnoća da se sada kaje makar dio onih koji su PES-u dali svoje povjerenje, glasajući ih 11. juna.

Nemogućnost sastavljanja 44. Vlade je, između ostalog, u uzročno-posledičnoj vezi sa Spajićevim manjkom logike, a i vizije. Naravno, tu je i njegovo političko neiskustvo.

Nejasno je zbog čega je četvrtina punoljetnih građana koji imaju pravo glasa, dala povjerenje i priliku čovjeku koji ni u jednom ozbiljnom društvu ne bi mogao da obavlja niti jednu javnu funkciju, nakon velikog broja gafova, koji ne priliče jednom iole ozbiljnom čovjeku. Mada, ako se uzme u obzir kratko pamćenje dijela crnogorskih građana, nije ni čudno da je Spajić dobio mogućnost da sastavlja Vladu.

Spajić koji ni prije parlamentarnih izbora nije imao kredibilitet, sada ga je i zvanično izgubio. Odgovorna osoba bi, da se nalazi na Spajićevom mjestu, što je prije moguće sastavila Vladu koja bi mogla da se uhvati u koštac sa svim problemima koji koče i razaraju Crnu Goru i njeno društvo.

Mandatar očigledno ne mari za haos koji je svuda oko njega, a i nas, već je izgleda fokusiran isključivo na ostvarenje svog primarnog cilja – da postane premijer, koji će, kako stvari stoje, nastaviti da sluša savjete onih kojima je do Crne Gore stalo, koliko i Milojku do izborne volje crnogorskih građana.

Ukoliko ne promijeni strategiju, Spajiću se može dogoditi da ostane kratkih rukava u novembru, a znamo da tada već počinje da bude hladnjikavo u Podgorici. Još ako dune jak sjeverni vjetar, onako kako zna u Podgorici, moguće je da će oduvati Spajića sa mjesta mandatara i donijeti nam nove parlamentarne izbore.

7 Comments
  1. Dzemperton komentariše

    Hocemo Srbe u Vladi!

  2. Bure komentariše

    Obmanili ste glasace bando …

  3. Sibirski komentariše

    Zamislite mentalni kapacitet i intelektualni nivo osobe koja je svoj glas dala Lažojku i samoproglašenom Kazanovi, ultimativnom lomitelju krhkih srca kineskih komunistkinja i japanskih budistkinja!?
    Koji je razlog tog očiglednog sado – mazo postupka takve jedne osobe? Potreba da je neko laže jer uživa u ulozi žrtve, ili zato što joj glava služi samo za šišanje? Ili nešto treće?
    Koji god da je razlog, isti može biti katastrofalan ne samo za te osobe koje zbog svoje lakovjernosti i halapljivosti i zaslužuju takav razvoj situacije, nego i po sve ostale koji su na vrijeme prozreli domete nabijeđenog Zdravinjovog eksperta za zajmove!

    ZA BUDUĆNOST CRNE GORE! ❤️💙🤍

  4. Komita komentariše

    Oćete qrac

    1. Hhhhhhhhh komentariše

      Skote maloumni, kad završiš radnju sa tim qrcem što ti iz komitskih žvala ne izlazi, inače poznatu kao blowjob 😁, onda se kao dični pripadnik divljeg plemena obriši se gaetušom, kao što su ti se preci brisali za vrijeme Pircija Birolija 😁🤣🤣🤣🤣

  5. Miloš komentariše

    Spajić je Premijer. Možete samo da mu popušite i olajavate ga, kao u ovom članku.

  6. Hhhhhhhhhh komentariše

    Pa ko o čemu, a vi depeesovci i udbaši iz PES-a o pušenju 🤣🤣
    Vidi se da ste Odojkovi studenti i puleni 😁🤣

    P.S. Kad završiš gutanje Pircinjo, obriši se gaetušom 😁😄

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.