Đurić: Srpska lista je državni projekat Srbije

0

Sve Srbe koji politički nešto znače na KiM stavili smo pod jedan barjak i to su ljudi različitih političkih opcija koji su se ujedinili, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i pozvao sve Srbe da 6. oktobra izađu na izbore i sačuvaju uticaj Srba na KiM.

– Značajno je da svi oni koji se osjećaju dijelom države Srbije uzmu učešće i podrže Srpsku listu, jer je to garant očuvanja Srba u našoj južnoj pokrajini – kazao je Ðurić za TV Pink.

Dodao je da je važno da Srpska lista osvoji 10 mandata jer, kako kaže, Albancima na KiM to ne bi odgovaralo, te da bez 10 mandata nema nove pokrajinske vlade bez Srba.

– Oni moraju da imaju glas makar jednog srpskog poslanika. Bez dogovora sa Srbima nema daljeg delanja – zaključio je Ðurić.

Ističe da se uspjelo u tome da se svi Srbi koji nešto u političkom smislu znače na KiM okupe pod jedan srpski, državni barjak.

– Danas je svih deset gradonačelnika, svih deset opština, sa srpskom većinom u sklopu Srpske liste koja je državni projekat Republike Srbije. Danas su svi Srbi koji su čvrsto povezani oko Srpske liste upućeni na saradnju sa državom Srbijom – ističe Ðurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.