Kraj retrogradnog Merkura donijeće promjenu za tri horoskopska znaka

0

Nakon što je bio retrogradan od avgusta, Merkur je započeo svoj direktni hod 15. septembra 2023. godine.

Merkur konačno započinje direktan hod 15. septembra 2023. godine nakon što je bio retrogradan od avgusta. Stacioniranje Merkura znači da više nemamo unutrašnje planete u retrogradnom položaju, a to će donijeti veliki pomak u akumulaciji retrogradne energije koju smo osjećali.

Retrogradna energija može stvoriti utisak usporavanja, zbog čega se osjećamo tromo, nesigurno i kao da se krećemo u krug. Ukoliko ste se u prethodnom periodu osjetili umorno i dezorijentisano, kao da niste sasvim svoji, postoji velika vjerovatnoća da je to bilo zbog dejstva retrogradnog Merkura.

Merkur i Venera, koji su unutrašnje planete, retrogradni su od 23. avgusta, tako da smo vjerovatno stvarno osjećali ovu energiju. Iako će Merkuru biti potrebno neko vrijeme da napusti svoju post-retrogradnu sjenku, trebalo bi da počnemo da osjećamo olakšanje od bilo kakve spore stagnacije. Nastupa vrijeme olakšanja, jasnijih misli, povećane produktivnosti i manje zbunjenosti.

Tri horoskopska znaka doživjeće posebno pozitivnu promjenu sa završetkom retrogradnog Merkura 15. septembra.

Ovan

Ako je retrogradni Merkur izazvao Ovnovima nagle prepreke i izazove u njihovom profesionalnom životu, prestanak retrogradnog Merkura donosi im novi početak.

Sada će imati priliku za brže napredovanje i ostvarivanje svojih ciljeva. Energija Ovna ponovno će procvjetati, omogućavajući im da preuzmu inicijativu i postignu uspjeh.

Blizanci

Za Blizance, prestanak retrogradnog Merkura donosi olakšanje i jasnoću u komunikaciji. Tokom retrogradnog Merkura, mogli su se osjećati zbunjeno i neshvaćeno.

Sada će se njihove poruke bolje razumjeti, a ideje će brže teći. Očekuje ih razdoblje produktivnosti i uspješne saradnje s drugima.

Ribe

Ribe će osjetiti duboko emocionalno olakšanje nakon prestanka retrogradnog Merkura. Tokom tog vremena, pripadnici ovoga znaka bili su u konfuziji sa svojim osjećajima i ljubavnim odnosom.

Sada će se njihova intuicija i emocionalna inteligencija ponovno istaći. Očekuje ih vrijeme za dublje razumijevanje sebe i bliskih odnosa, prenosi Elle.rs.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.