Đurović: Crna Gora mora u EU prije 2030. godine

5

Crna Gora mora učiniti sve da uđe u EU i prije 2030. godine, a za to su nam potrebni stabilna i jaka Vlada, funkcionalna Skupština i odblokirani pravosudni organi koji će svoj posao raditi objektivno i nepristrasno, saopštila je odlazeća predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

„Crna Gora mora učiniti sve da uđe u EU i prije 2030. godine, koja je projektovana kao datum kada bi i zemlje Zapadnog Balkana i EU trebalo da budu spremne za proširenje. Kao država predvodnica u procesu pristupanja, Crna Gora je daleko odmakla, pa svi relevantni društveno-politički činioci moraju dati maksimalan doprinos da se naš evropski put uspješno nastavi“, napisala je Đurović na Tviteru.

„Samo na taj način ispunićemo želju većine naših građana – da budemo prva naredna članica evropske porodice naroda“, dodala je Đurović.

5 Comments
  1. Vuksan Lekić komentariše

    Ako Bog da tada neće biti Evropske Unije, a biće Crne Gore.

  2. Q komentariše

    Prije će Joković biti premijer nego sto će Crna gora ući u EU.

  3. sergio komentariše

    Ova pirlitanka nikako da nam kaže zašto moramo tamo da idemo?

  4. Musa komentariše

    Eo trčimo, slomismo se. Do tad od EU ima da ostanu dugmići

  5. Srdjan Lonchar komentariše

    Od kada je bila izabrana da bude Predsednica Skupstine do danas, Djurovic je sve vreme chinila PRAVU STVAR, pod gadnim, haotichnim uslovima shibicara Dritana Abazovica.
    .
    .
    .
    Doduse u Vladi Veliko Albanca Dritana ona i ostali iz SNP su bili samo ukras-zasadjeno cvece, ali je ona mogla sebi da odmogne i to nije uradila.

    Naprotiv, bila je dala toj svojoj formalnoj ulozi odredjeni dignitetet i lepotu.
    .
    .
    Najbolji njen potez (koji je meni naprimer posebnoi legao na srce), kao i njenih najblizih drugara u toj nekada slavnoj stranci je sto su se odvojili od POLITICHKOG MRTVACA PRELETACHA JOKOVICA. To je proshlo dosta nezapazeno; To nije u redu. Takve lepe stvari treba „staviti na dobosh“, da se prochuje u narodu.
    .
    .
    SVI CHASNI LJUDI U CG UJEDINITE SE!
    .
    .
    Ako tome dodamo, ako hocemo da CG pochne da lichi na STINSKI DEMOKRATSKU DRZAVU – da moramo da tezimo da zene chine 50% politichara (tu pre svega mislim na bitne politicare), onda treba svi da poguramo izuzetne, chasne, skromne, pametne zene. … Pogledajte istupanja one 2 chasne zene u PES. Nepravda ih peche. Same protiv svih.
    .
    .
    Mi imamo istinit sluchaj ovde u Nju Dzersiju gde je Sudija u Municipalnom/Opstinskom Sudu kaznio vlasnika kuce sa 90 dana pravog zatvora, jer je UBIO PACOVA BEJSBOL PALICOM. Zakon izrichito zabranjuje da se izivljavash nad zivotinjama. Ubiti pacova je OK, ali sudija je protumachio da je vlasnik kuce UZIVAO u aktu. Eehhh sad uporedite to sa izivljavanjem nad onima koji se u CG izjasnjavaju kao Srbi, sto traje decenijama. U US i ZARAZENI PACOV je zakonski zashticen, a u CG Milo se izivljavao nad njima, kako mu se cefne – izmishljao im je chitavu KOMEDIJU SA DRZAVNIM UDAROM, DA BI NJIH I NJIHOVE FAMILIJE VUCARAO PO ZATVORIMA I SUDOVIMA I? Pojeo vuk magarca!!!!! Sutkinja Mugosha, Sudija Savic i ceo taj sudski sistem i danas SUDE GRADJANIMA CRNE GORE! Zamisli!!!
    .
    .
    .
    Djurovic lepo kaze da je put u EU da se stvori STABILNA VLADA, koja bi bila sposobna da reformishe DPS-SUDSTVO, DPS SLUZBE BEZBEDNOSTI, DA SE KRENE PO PRVI PUT U ISTINSKI OBRACHUN SA KORUPCIJOM. Bez toga nema ISTINSKE DEMOKRATIJE.
    .
    .
    Sa tim moljakanjem za ulazak u EU treba vec jednom prestati. Kad neki mladozenja ili mlada odluche da se ozene ili udaju, oni uchine sve da sakupe shto je moguce vishe poena, „da ispruze svoju najbolju nogu“ (to put your best foot forward) – i posle toga to vishe nije u njinim rukama – ostali ce da ih biraju ili ne biraju. Naravno nigde nije uklesano u kamenu da neko treba da bude primljen do 2030. 2030 mozda EU nece ni da postoji OVAKVA, KAKVU JE DANAS ZNAMO.

    Nista to nije bitno. Put za EU treba izabrati pa makar nikad ne ushli u EU, jer je to najhumanije drustvo, koje postoji. To je drustvo u koje SVI ZELE DA UDJU, na hiljade umiru na tom putu da se dochepaju EU ili US. Sta tu ima vishe da se mudruje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.