Džaba smo krečili u Podgorici: KIC, kojim i dalje rukovodi uhljeb SD-a, večeras će biti poprište antisrpske propagande!

6

Večeras od 20 časova na sceni KIC-a „Budo Tomović“ biće odigrana predstava „Projekat Handke“.

Riječ se o antisrpskoj i srbofobnoj predstavi koji je režirala Berta Neziraj iz terorističke države Kosovo, a u realizaciji ovoj rasističkog političkog projekta učestvovali su „stvaraoci“ iz Italije, Njemačke, Hrvatske…

Svoj udio u ovom terorističkom igrokazu (na godišnjicu 11. septembra) imala je i Biljana Srbljanović, jedna od majki drugosrbijanskog autošovinističkog miljea.

Pored glumaca iz tzv. Kosova, poluraspalog protektorata BiH i Italije (Arbena Bajraktaraja, Ejle Bavčić, Adriana Morine, Verona Kodža i Klausa Martinija), svoje mjesto u ovoj sramnoj propagandističkoj predstavi zavrijedila je i mlada nikšićka glumica Ana Drljević.

Ovo besprizorno djelo u kojem se pored srpskog naroda napada i nobelovac i jedan od najboljih pisaca današnjice Peter Handke nastalo je u produkciji “Qendra Multimedia” sa Kosova, u saradnji sa Mittelfest & Teatro della Pergola iz Italije, Teatrom Dortmund iz Njemačke, te Nacionalnim pozorištem Sarajevo i Internacionalnim pozorišnim festivalom MESS iz Bosne i Hercegovine.

Injac još ne smjenjuje Elidu Korać sa čela KIC-a

 

Mislili smo da će nakon razvlašćivanja Ivana Vukovića, Podgorica disati nekim novim plućima i da će kulturne institucije biti oslobođene od idološkog jednoumlja koji ima za cilj žigosanje srpskog naroda i nametanja osjećaja krivice isključivo njima za raspad SFRJ.

Međutim, očito smo se prevarili i podgoričke kulturne institucije će i u narednom periodu biti plodno tlo za izvođenje djela koje sa umjetnošću nemaju dodirnih tačaka.

To što će albanski glumci, potpomognuti sarajevskom i nikšićkom glumicom, širiti crnu legendu o Srbima koju su zapadni mediji konstruisali početkom 90-ih godina, možemo se zahvaliti i novoj gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac koja još uvijek na čelu ove kulturne institucije drži Elidu Korać iz SD-a.

Mjesecima se Injac usteže da ukloni sa rukovodećih pozicija na desetine DPS-SD-ovih uhljeba koji su u minulom periodu služili Slavoljubu Stijepoviću i Ivanu Vukoviću. Među njima je i Korać, koja svoju „koru hleba“ godinama zarađuje preko partijske knjižice SD-a.

Dacić, Foto: Linkedin

 

Kada već predavačici sa Milovog prvatnog preduzeća ne pada na pamet da se oslobodi usluga bivših saboraca iz DPS-a i SD-a u organima Glavnog grada, građanima Podgorice koji su 23. oktobra prošle godine razvlastili Ivana Vukovića, ostaje da se uzdaju da će konstituenti skupštinske većine u gradskom parlamentu izvršiti dodatan pritisak na gradonačelnicu koja je očito zalutala na poziciju koju već mjesecima neuspješno pokriva, na radost DPS-a i SD-a.

 

6 Comments
  1. preko koljena komentariše

    nekad ovakve predstave imaju efekat suprotan od ocekivanog

  2. Ante komentariše

    Dzaba smo krecili, ali smo izgleda trebali kreciti i u Beogradu jer su ove spodobe skoro tamo imali izvednu ove „predstave“.
    No dobro, imate agendu a treba i stisnuti kohones pa pisati da je gazda najveci izdajnik srpstva

  3. Bajro komentariše

    Pokakim vam se usred pozorja.

    1. Canon komentariše

      „Kakimo“ se i mi vama na ovo DPS/SD/SDP smeće

  4. Bure komentariše

    Samo da se protiv Srba laje i oni sd dps su u ekstazi..

  5. Canon komentariše

    Ovakve „predstave“ su najobičnije propagandističko smeće koje nema ništa sa kulturom

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.