Demokrate: Godina rasta životnog standarda prazno obećanje

0

Iako je Vlada Crne Gore 2019. godinu bila najavila kao godinu rasta životnog standarda, svi relevantni podaci ukazuju na to da je to bilo i ostalo samo još jedno prazno obećanje koje je u nekom trenutku ni na čemu zasnovanog optimizma izrekao Duško Marković, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

„On je poručivao da nas u 2019. godini očekuje rast plata i penzija te poboljšanje ukupnog standarda svih građana Crne Gore. Pa šta se od te najave ispunilo? Prema podacima Monstata, prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) bilježi pad u odnosu na prethodni izvještajni period sa 516 na 511 evra, što predstavlja pad od 0,9%, pri čemu postoje sumnje i u pouzdanost tog podatka i procjene iz USS-a da prosječna plata u Crnoj Gori nije veća od 430 evra. Manipulacije sa iznosom prosječne zarade u Crnoj Gori, kao što je neuključivanje u obračun manjih preduzeća, dokaz su da u Vladi strahuju od činjenica te da se, da nije krivotvorenja podataka u svim računicama, Marković i njegovi saradnici ne bi imali čime pohvaliti“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da raznorazne manipulacije sa brojkama, poznato je, vrše se i kada je u pitanju broj nezaposlenih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.