Radničkom penal rulet: Prečka se ispriječila Primorcu

0

Okvir gola se urotio protiv Crnogoraca. I reprezentacije i klubova! Na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki ispale su „ajkule” zbog pogođene prečke, tada je Miroslav Perković propustio priliku da izjednači u poslednjim sekundama, a prethodno je Dimitrios Skubakis pogodio iz mrtvog ugla za Grčku u četvrtfinalu. Koji mjesec kasnije ponovo je konstrukcija zaslužna za poraz.

Draško Brguljan je prvim golom na meču donio je Primorcu priliku da kroz peterce slavi na startu kvalifikacije za Ligu šampiona. Najiskusniji prvotimac dao je šansu svom timu, a potom i promašio peterac. U petoj seriji je pogodio prečku, dok su šuteri Radničkog bili precizni svaki put – 12:12, petercima 5:4.

Pravila su takva da utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne može više da se završi neriješenim rezultatom, mora da bude odlučen pobjednik. Pogodovalo je to kragujevačkom klubu, mirniji su bili izvođači koje je odabrao Uroš Stevanović. Redom su tresli mrežu iskusni Miroslav Ranđić, Nikola Kojić, kapiten Filip Janković, Kristijan Šulc i Lazar Vićković.

Golman Stefan Todorovski je poznat kao neko ko dobro brani peterce, često je prethodnih godina znao da uđe za raspucavanje i da izraste u junaka. Danas nije uspio da pročita Marka Mršića, Marka Gopčevića, Đorđija Stanojevića i Petra Ćetkovića. Nije ni Draška Brguljana, ali je prečka bila saveznik Kragujevčana.

Kotorani su imali i tri gola prednosti, međutim, na kraju su spasavali živu glavu. Draško Brguljan i Đorđije Stanojević su poništili hice Miroslava Ranđića i Lazara Vićkovića, igrača koji su ovoga ljeta pojačali Radnički, psihološka prednost bila je na strani crnogorskog predstavnika ni nije je iskoristio.

San Radničkog o prolazu u grupnu fazu živi, no moraće bolje nego večeras. Ali, može da raduje Uroša Stevanovića što su pojačanja dala ekstra kvalitet ekipi. Računajući i golove iz peterca, Miroslav Ranđić i Lazar Vićković su se četiri puta upisali među strelce, Kristijan Šulc jednom manje, kao i starosjedilac Nemanja Stanojević. Kod Primorca su četri dali Marko Mršić i Đorđije Stanojević.

Radnički je u petak slobodan, a zatim će u subotu dva puta u bazen. Prvo u jutarnjem terminu protiv Duizburga, a zatim uveče protiv Noizi la Seka.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.