Katastrofalna odbrana: Mađari sa dva gola u dva minuta skinuli „orlove“ sa prvog mjesta

0

Prvi poraz Srbije u kvalifikacijama za EURO 2024. Derbi meč grupe G pripao je gostima iz Mađarske. Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu završena je rezultatom 1:2 (1:2).

Karakteristika utakmice je da Srbi nisu blistali, pogotovo u prvom poluvremenu, što postaje hronično. Bratski derbi u Podgorici su izabranici Dragana Stojkovića riješili na individualnu klasu Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, bez pomenuta dva igrača su bili očajni u Bugarskoj gdje su stigli do boda stigli srećno, u poslednjim sekundama sudijske nadoknade vremena, „bombom“ Darka Lazovića. Večeras su u drugom poluvremenu pokazali šta znaju, ali kao da je upravo Fortuna odlučila da malo bude na strani protivnika.

Odlično je branio mađarski golman Dibus, za razliku od nesigurnog Vanje Milinković-Savića, koji je mnogo puta „plivao“ u prazno. Odbrana je bila katastrofalna, čemu svedoči i činjenica da je kapitulirala dva puta u dva minuta u situacijima kada su praktično svi bili pozadi, a u kaznenom prostoru pravi karambol.

Definitivno Dušan Tadić i drugovi u ovim kvalifikacijama ne igraju dobro, ali imaju veliku šansu da zauzmu jedno od prva dva mjesta i otputuju Njemačku jer ih je žrijeb poslužio, a Litvanija, Bugarska, danas i Crna Gora, pokazale da su limitirane i da ih „orlovi“ mogu pobijediti na suvi kvalitet.

Što se tiče samog meča sa Mađarima bio je to derbi, duel jedine dvije selekcija u grupi bez poraza, do ovog meča Srbi i Mađari dijelili su prva dva mjesta na tabeli sa po sedam bodova, ali posle utakmice u Beogradu na čelu ostaju Mađari, dok Srbi moraju da se zadovolje drugim mjestom.

Da li je rezultat realan? Mađari su bili bolji u prvom, Srbi u drugom poluuvremenu, ali su na kraju slavili gosti.

Bolje su Mađari otvorili meč, imali su i veći posjed lopte, ali su poveli srpski fudbaleri. Igrao se deseti minut. Sergej Milinković Savić je proigrao Dušana Tadića, kapiten je produžio loptu do imenjaka Vlahovića, koji je nije najbolje zahvatio, ali je Atila Šalai pomogao i poslao je u svoju mrežu – 1:0.

Bio je to poklon autogol, a ne proizvod dobre igre „orlova”. Na žalost, olako su srpski fudbaleri ispustili prednost.

Roland Salai je u 34. minutu prošao po desnoj strani i šutirao na gol, Vanja Milinković Savić je odbranio, ali se lopta ponovo odbila do Salaija, koji je poput rikošeta dodao do Varga – 1:1. Samo dva minuta kasnije novi tuš. Vanja Milinković Savić nije prvi put najbolje reagovao, drugi put jeste, ali nije bilo sreće, Vili Orban je zatresao mrežu Srbije, takođe kao i kod prvog gola, poslije pravog karambola u šesnestercu – 1:2.

Nije dobro igrala Srbija u prvih 45 minuta i odmah na startu drugog poluvremena selektor Dragan Stojković napravio je dvije izmjene. Izveo je Kostića i Radonjića, ušli su Mladenović i Andrija Živković.

Uslijedio je pritisak „orlova” i nekoliko dobrih šansi. U 58. minutu je Mitrović proigrao brzonogog Vlahovića, uslijedio je dobar šut, ali je mađarski golman još bolje odbranio, loptu je odbio desnom rukom.

Nova dobra prilika u 61. minutu. Ovog puta je Pavlović ubacio loptu u šesnaest metara, bacio se Veljković i šutirao glavom, ali je golman Ferencvaroša opet dobro reagovao i sačuvao mrežu.

U 69. minutu nova prilika za Vlahovića poslije centršuta Mladenovića, uslijedio je šut glavom, ali pored stative. U 75. minutu je mogao da bude novi autogol, pošto je Nađ pogodio stativu svog gola, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu jer je Andrija Živković bio u ofsajdu.

U 86. minutu Piksi se odlučio na poslednje dvije promjene. Luka Jović i Ivan Ilić zamenili su dvojicu Dušana – kapitena Tadića i Vlahovića. Na žalost, to nije donijelo i promjenu rezultata. Nisu dobro igrali sprski fudbaleri ni u završnici, napadali su bez ideje i nisu došli do željenog cilja.

Naredni meč Srbija igra 10. septembra protiv Litvanije u Kaunasu.

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.