Napisana presuda za “državni udar”: Sud skreće pažnju sa afere o korupciji Ivice Stankovića

1

Sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša napisala je u toku prošle sedmice presudu za slučaj javnosti poznat kao državni udar, saznaje nezvanično FOS iz te institucije.

Ono što je preostalo, kako nam je saopštio izvor, je da se presuda pošalje na štampanje a potom dostavi strankama u postupku.

Od dana kad im se dostavi presuda stranke u ovom postupku imaju rok od 15 dana da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Presudu je 9. maja izreklo vijeće sutkinje Suzane Mugoše.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na 15 godina zatvora, Vladimir Popov na 12 godina zatvora, lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su osuđeni na po pet godina zatvora, a penzionisani general srpske policije Bratislav Dikić na osam godina zatvora. Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, pripadnici ekstremno desnih organizacija iz Srbije koji su bili nedostupni crnogorskom pravosuđu osuđeni su na po sedam godina zatvora.

Vozač Demokratskog fronta Mihajlo Čađenović je osuđen na jednu godinu i šest mjeseci zatvora, Branka Milić državljanka Srbije koja je pred sam kraj suđenja pobjegla u ambasadu Srbije u Podgorici osuđena je na tri godine zatvora, državljanin Srbije Milan Dušić je osuđen na godinu i po zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci, Srboljub Đorđević na godinu i po, a Kristina Hristić na uslovnu kaznu zatvora.

1 Comment
  1. Tunin komentariše

    Sramno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.