Dugo putovanje u Jevropu

10

Piše: Saša Dr.Đurović

Poslao mi kum neki „elaborat“ okolo sastava nove vlade, pregovora tih, pa onda i razloga zašto se to prolongira, zašto ne mogu da se dogovore. Pročitah. Pitam, ko je pisao ovo, kaže, kume, neki rosi. Ko je taj? Paolo nije, bio strašan polušpic, nije ni Valentino pisao s motora, koji li je rosi? Kad, veli kum, radio je u DB.. A ha, udbaš dakle. Pa, ne znam ko je rosi al prilično je pogodio.. Mada nema tu mnogo mudrolija, u „elaboratu“ tog rosija, koji je ustvari rosi al’ iz Pješivaca. Pozdrav za ujčevinu ujčevine. I za Gorana Đurovića, koga bih „držao“ u svakoj vladi, onako umjerenog, odmjerenog i konkretnog.

Nego da ga ne hvalim pretjerano, ka’ da smo rođaci.

Elem, da budemo realni i krajnje iskreni, u datoj konstelaciji vladu nije lako sastavit’. Za DPS nema mjesta, za satelite DPS-a ima?! Za Front nema mjesta, za satelite ima?! Ne bi se ludi tu snašao. Čuh onoga Adžica, da li je s krivine, u nekoj raspri sa Čedom Antićem, veli, ZBCG oće da se „useka“ u vladu. Ne razumije bratko Srbin termin “useka“ pa mu je Adžić, sa krivine, objasnio.

Bi smiješno.

Fakat je, da će se mandatar Mickey potpuno pogubit ako ne sastavi vladu u predviđenom roku. I on i stranka mu, iliti, taj pokret na čijem je čelu. Slučajni predsjednik, kako ga zovu, jer zaista ne bi on to bio da Mickey nije provaljen za prebivalište kod braće Srba, nije prava adresa za intervencije jer se on o svom jadu zabavio. On nekud putuje, protokolarno, prilično zbunjen.

O ambasadama i njihovom uticaju, koji je više nego evidentan, na određene političke tokove pa i odluke, je suvišno. Vidljiv je prilično. Vladu u ovakvim okolnostima bi, možda, sastavio Solomon, car, mislilac zdravog razuma. No njega niko ne zove u pomoć, jer, em zdrav razum ne stanuje u državu Crnu Goru, em, su „sastavljačima“ i eventuelanim sastavljenim u te lego kocke moguće vlade sujete jake. Inače su sujete izraženo jake kod glupih osoba, kakvih u Crnoj Gori ne fali.

Stanje na terenu kaže da je put Crne Gore u Jevropu usporen, i da se kreće onom“dinamikom“ kao kad je put EU vodila udruga sa Milom bLitvom na čelu. Dakle Crna Gora u Jevropu „goni“ ćiro, onaj što je gonio za Ćapljinu nekad, onom uskotračnom prugom, iza Bedema, iza kuće Malteza.

Poželjet’ će Crna Gora Jevrope, a Jevrope više biti neće. Sve su prilike.

10 Comments
  1. Kumara komentariše

    Odlican 5.

  2. Direktor hotela komentariše

    Vazda li ovaj co’jek ima metafore sjajne, kao da sam sjeo u taj voz za Capljinu, tako docara slike

  3. Mima komentariše

    U pravu ste Sasa, kad CG dodje na red za EU nje nece bit

  4. Mima komentariše

    U pravu ste Sasa, kad CG dođe na red za EU nje vise nece bit

  5. Bura komentariše

    Uvazeni Sasa,Mickey je opasan igrqc ne otpisujte ga prerano,tako ste ga dizali na sprdnju za indonezanke i japanke a on milione, sto u Bg sto na more

    1. hotelijer komentariše

      Spajic ce sastavit vladu,ali juče

  6. Pes komentariše

    Ne brinite Saśa,bice vlada naśa

  7. Eps komentariše

    Ipak ce u tom vozu kondukter bit Mickey, vjerujte mi Sasa. Uprkos opstrukciji ambasada ama i vasoj

  8. Tea G. komentariše

    Kakvo perfidno favorizovanje postojece vlade. Uvazeni Sasa ipak ce miki bit premijer, kondukter u tom vozu koji ste „nacrtali“. Takva je bila izborna volja zar ne? Vi ste makar pobornik demokratije pa makar i te americke,malo vise realnosti ne bi skodilo

  9. Stara Crna Gora komentariše

    Saša dr, legendo, svaka ti dala, Car si, niko tako dobro ne piše kao ti! No ipak je Ćiro bio veliko čudo za naš kraj i tadašnju CG, kad bi buduća vlada makar i bila mali dio Ćirove istorije, dobra bi bila, no što narod veli…što se grbo rodi….Piši Saša što češće!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.