Zogović: Proces rastakanja velike narodne pobjede od 30. avgusta otpočet je formiranjem ekspertske vlade ubačenog elementa Zdravka Krivokapića!

0

Predstavnik koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) Milun Zogović rekao nam je da je 30. avgust jedan od najznačajnijih datuma.

„Velika pobjeda nad Đukanovićem na izborima 30. avgusta 2020. godine jedan je od najznačajnijih datuma u novijoj političkoj istoriji Crne Gore. Svjedoci smo da se nakon tog velikog datuma Crna Gora koprca u raljama ideološkog, političkog i kriminalnog nasleđa Đukanovićevog režima. Zbog očuvanja upravo tih najgorih tekovina bivšeg režima predstavnicima srpskog naroda i tradicionalne Crne Gore oličenih u koaliciji ZBCG nije bilo dozvoljeno da participiraju u vlasti iako su dali najveći doprinos padu Đukanovićevog režima. Proces rastakanja te velike narodne pobjede otpočet je formiranjem ekspertske vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem kao umetnutim stranim tijelom u političkom životu Crne Gore sa jasnim zadatkom očuvanja političkih i ideoloških tekovina prethodnog diktatorskog režima, a nedostatak borbe protiv kriminala i korupcije pravdan je floskulom da neće biti revanšizma“, izjavio je Zogović za Portal RTCG.

Naglasio je i da je taj proces nastavljen.

„Proces rastakanja te velike pobjede nastavljen je i formiranjem 43. Vlade Crne Gore koja je izglasana glasovima pobijeđene Demokratske partije socijalista. U susret 30. avgustu 2023.godine ako je vjerovati najavama koje dolaze od mandatara Spajića suočavamo se sa finalnim pokušajem dokusurivanja svih dostignuća velike narodne pobjede od 30. avgusta 2020. godine gdje se kroz njegove tradicionalne saveznike Đukanoviću nudi gotovo polovina izvršne vlasti. To je svakako praćeno diskriminacijom srpskog naroda čijim presstavnicima se želi uskratiti pravo da participiraju u vlasti iako Srbi procentualno čine više od trećine stanovnika Crne Gore. Dinamika i mogućnost finalizovanja ovog scenarija zavisiće od odnosa građana Crne Gore, čija se jasno iskazana volja i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima na ovaj način želi pogaziti“, poručio je Zogović.

Ukazao je da se vrijednost 30. avgusta mora sačuvati.

„Eventualni uspjeh tog pogubnog scenarija i takav razvoj događaja bio bi završni politički pucanj u slobodarska dostignuća velike narodne pobjede od 30 avgusta 2020. godine. A odbrana tih dostignuća mora biti prioritetan zadatak slobodne Crne Gore“, zaključio je Zogović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.