Pešić: Više ne razmišljam o Portoriku, već o Južnom Sudanu; Nikola Jović: U prvom poluvremenu sve kako treba, u drugom sve suprotno

0

Srbija je savladala Portoriko, ali nije oduševila iako je ubacila 94 poena. Možda smo se prerano mislima preselili u poslednje kolo zakazano za srijedu od 10 časova, možda je selektor Svetislav Pešić namjerno oborio formu pošto smo deklasirali protivnika u prve dvije četvrtine, svakako su nas Orlovi nakratko zabrinuli. Ali, uspjeli smo da prebrodimo i ovu prepreku, sada se okrećemo Južnom Sudanu.

Selektor Svetislav Pešić započeo je konferenciju molbom da se konferencija ubrza, kako bi ekipa mogla da ide u hotel, s obzirom da je lokalno vreme bilo 23.15 u trenutku starta… Na kraju je razgovor sa srpskim medijima odrađen u miks zoni, pošto to nije bilo moguće u sali za konferencije.

Ušli smo u meč sa dovoljno jakom tenzijom, oni su dobra ekipa što su pokazali u trećoj četvrtini. Opuštanja nema. Ovo je Mundobasket, ne Ol star utakmica. Ništa novo ne mogu da kažem. Protivnik je igrao onoliko koliko smo mu dozvolili. Više ne razmišljamo o Portoriku, već o Južnom Sudanu, nemamo vremena da razmišljamo“, rekao je Pešić i dodao:

Pokušavamo da iz svake utakmice nešto profitiramo. Nije dobro ako se dobije, a ne nauči nešto novo. Ova utakmica nam je pokazala šta treba da radimo i odlično je što se sve izdešavalo. Na kraju smo pobijedili zasluženo. Bilo je dosta dobrih stvari. U trećoj četvrtini smo im dali inicijativu kao u fudbalu, oni su se rastrčali i pokazali su malo ponos. Oni znaju da igraju košarku, to su pokazali“.

Sve je zanimalo kakvo je stanje Alekse Avramovića, koji se povrijedio pred kraj meča?

Ne znam još ništa“.

Bogdan Bogdanović je izjavio u miks zoni da je Južni Sudan možda i kvalitetniji rival od Portorika i Kine…

Ne mogu sada ništa da kažem, gledao sam ih usput. Bio sam više fokusiran na nas i našu igru. I dalje sam fokusiran na nas. U utorak ćemo da vidimo kakvi su i šta imaju. Imaju dosta atletike, Džonsa koji im je najbolji igrač. Pogodili su 15 trojki Kini, Portoriko je nama dao 10 trojki u drugom poluvremenu. Jasno je da moramo da preuzmemo odgovornost, da branimo bolje jedan na jedan situacije, da se čuvamo od njihove atletike, da im ne dozvolimo brzu igru. Oni nemaju ime kao drugi, ali se pokazalo da imaju karakter i želju. Iako su danas igrali od 16 časova po lokalnom vremenu, oni su već od jutros u 9 bili u hali iako se obično ne trenira na dan utakmice, kada se igra tako rano“.

Navijači Srbije poželeli su selektoru srećan rođendan pjesmom sa tribina.

Nisam ih čuo, ali hvala im. Ne čujem ja šta mi pričaju sa strane, da li treba da mijenjam nekog ili da tražim tajm-aut. Hvala im na čestitkama, ali ih nisam čuo“.

O Portoriku nije želio previše…

Generalno, ne govorim o drugim timovima, već o svom. Portoriko je dobra ekipa koja igra u tranziciji, to se vidjelo u drugom poluvremenu. Ovo je najveći kvalitet Portorika, trče, šutiraju i pogađaju. Naravno, ovo je tim sa ponosom, dobro je reagovao u nastavku“.

MVP utakmice Nikola Jović priznao je da Srbija nije izgledala dobro u nastavku.

Poželio bih selektoru srećan rođendan. U prvom poluvremenu smo radili sve što je trebalo, baš kako smo se dogovorili. U nastavku smo radili sve suprotno, oni su pogodili mnogo trojki. Pobijedili smo, ali nismo srećni“.

Kapiten Bogdanović i on ubacili su po 17 poena na kraju.

Ovo je ono što želimo, Bogdan je naš najbolji igrač, nije imao najbolje šutersko veče, ali smo vjerovali u njega. Danas sam bio otvoren, pogodio sam neke otvorene šuteve. Ipak, Milutinov i on su vodili našu igru u napadu, bili dobri iz pika i to nas je guralo naprijed“.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.