Peri: Protiv Litvanije ne smijemo biti meki na lopti

0

Druga faza Svjetskog prvenstva je izborena i slijedi derbi grupe.

Crna Gora će igrati protiv Litvanije za prvo mjesto i prenos maksimalnog broja bodova.

Litvanci su košarkaška velesila, a odličnu formu pokazali su u duelima protiv Meksika i Egipta.

Ipak Crnogorci bez pritiska, nakon što su odradili ono što su zacrtali žele da odigraju dobar meča.

Osjećamo se dobro, samouvjereno. Bio je cilj da prođemo u drugu fazu, to smo uspjeli. Sada moramo da nastavimo da igramo dobro, znamo da možemo još bolje, a moramo da ispravimo greške“, rekao je Kendrik Peri.

U stručnom štabu vrlo dobro znaju kvalitete selekcije koja nas je dva puta savladala u kvalifikacijama.

Velika reprezentacija, koja dolazi iz košarkaške nacije. Suvišno je pričati koliko je košarka popularna u Litvaniji. Sjajna su atletska ekipa, imaju talentovanu bekovsku liniju, a mobilne i agresivne centre koji prijete i ispod koša i spolja. Očekuje nas zahtjevna utakmica, najzahtjevnija do sada. Moramo biti na boljem nivou tokom cijelog meča kako bismo odgovorili na sve ono što Litvanija pruža“, rekao je prvi saradnik našeg selektora Vladimir Todorović.

Crnogorski košarkaši i stručni štab poručuju da se može i još i bolje, preciznije, sigurnije. To će biti potrebno protiv Litvanaca.

Sigurno da možemo bolje u samoj organizaciji napada. Tu smo imali najviše problema zbog pada koncentracije i fokusa. Stalno potenciramo tačnost i preciznost u igri, to mora da bude na višem nivou. Što se tiče odbrane, igramo kvalitetno, ali ima prostora da budemo još bolji“, dodao je Todorović.

Per vjeruje da se mora mnogo računa voditi o defanzivnom skoku.

Agresivni su, to dobro znamo. Mislim da je ključ da im odgovorimo u skokovima, ali i da čuvamo loptu. Tokom prethodna dva duela bili smo meki na lopti, uključujući i mene, imao sam mnogo grešaka. Moramo biti fokusirani da bi došli u dobru situaciju“, istakao je Peri i dodao:

Možemo da im pariramo. Upisali smo dvije pobjede, znamo da možemo da igramo još bolje, imamo mnogo samopouzdanja. Na nama je da izađemo, budemo koncentrisani i damo sve od sebe da pobijedimo“.

Duel se igra od 14.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.