Demokrate: U vrijeme DPS-a Berane je zadesila nezapamćena zaraza, zbog koje su hiljade građana zatražile medicinsku pomoć

0

Poštovani dežurni dušebrižnici iz DPS-a, a ovo dežurni postali ste od kada ste postali dio mračne političke istorije Crne Gore. Komunalno preduzeće iz Berana je gotovo momentalno reagovalo, kako bi se ovaj problem riješio i čist vazduh vratio u Berane. Njihove ekipe su na terenu, požar je ugašen i radi se na sanaciji. Ekološki inspektor je pokrenuo postupak, saopštili su OO Demokrata Berane.

„Ipak gospodo, građane moramo podsjetiti, da vas pamtimo po nekom drugom vremenu. Era Vasovih voda, a i DPS-a u Beranama je na našu veliku sreću davna prošlost i politička istorija. Kada se već pozivate na nauku, vjerovatno ste za ovo što ste napisali konsultovali nekog od svojih vajnih naučnika. I ako su vaša najveća dostignuća iz oblasti ekonomije ta da kako od miliona vrijedne imovine stvorite nulu, a da se ti milioni stvore u džepovima vaših šefova, dok ste iz oblasti ekologije stručni za uništavanje šuma i porobljavane riječnih tokova, podsjetićemo vas još jednom na jedan vaš veliki ekološki poduhvat zvani regionalna deponija Vasove vode“, naveli su iz Demokrata, pa nastavili:

„Mogli bi te svoje naučnike priupitati šta za ljudsko zdravlje znači emisija dioksina u atmosferu, kao i šta znači miješanje komunalnog i medicinskog otpada. Koliki je ovo tada bio rizik po zdravlje stanovništva Berana? Zašto tada vaši saopštenjeklepci ne presaviše tabak i ne napisaše ni slovo? Mislim da svi znamo odgovor. Zato što je tada DPS bio na vlasti. A vaša briga za naše građane ogledala se u tome da na silu ugrozite jedno beransko naselje, najljepšu rijeku u Crnoj Gori, a i čitav grad. Podsjetićemo vas da ste Berane, čitav grad, tada pretvorili u jednu veliku deponiju i da je Berane zadesila nezapamćena zaraza zbog koje su hiljade građana zatražile medicinsku pomoć“, naglasili su iz Demokrata.

Kako su dodali, „svojim činjenjem na Vasovim vodama pokazali ste pravo lice vaše vlasti, pokrenuli ste talas promjena, prvo u Beranama, a zatim i u Crnoj Gori i spakovali sebe u arhivu crnogorske istorije iz kojeg se nikada nećete raspakovati“.

„Ovom prilikom građane Berana obavještavamo da je, u poslednjih nekoliko mjeseci, Komunalno preduzeće saniralo odlagalište otpada u Rujištima, uklonilo preko trideset divljih deponija i kontinuirano radi na rješavanju tog naslijeđenog problema, uređuje gradske saobraćajnice i uklanja korov, i pored neuobičajene vegetacije izazvane vremenskim prilikama sve zelene površine održava urednim, vrlo aktivno čuva životnu sredinu i u stalnoj komunikaciji sa građanima apeluje na savjesno odlaganje otpada. Nažalost, oni koji ubiranje sitnih političkih poena stavljaju ispred interesa svog grada traže priliku, a možda je i stvaraju, da svoj grad prikažu onakvim kakav on nije“, saopštili su iz Demokrata, pa za kraj dodali:

„Zahvaljujući načinu na koji ste vi gazdovali kada ste vršili vlast, ne samo u Beranama već i na državnom nivou kada je naš grad kažnjavan i bio izolovan, Komunalno preduzeće je devastirano i raspolaže skromnim resursima. I pored svih naslijeđenih problema za koje su potrebne decenije da bismo ih sanirali, Komunalno preduzeće naporno radi i nastaviće da se trudi da Berane postane čistiji, ljepši i zdraviji grad, a vi uživajte tamo gdje vam je i mjesto“, zaključili su iz OO Demokrata Berane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.