Pešić: Odbrana je ključ svake utakmice, Petrušev igra protiv Portorika

0

Srbija je lako izašla na kraj sa Kinom na startu Mundobasketa. Samo na startu meča azijska selekcija je parirala „orlovima“. Kako je vrijeme odmicalo, stvari su dolazile na svoje mjesto. Na kraju je bilo plus 42 (105:63) za četu Svetislava Pešića.

Dobro smo se pripremili za utakmicu, a sve što smo planirali smo uspjeli da sprovedemo u djelo. Ostvarili smo vrijednu pobjedu, a prikazali smo i veoma dobru partiju u oba smjera. Odbrana je bila na željenom nivou, a iz dobre odbrane imali smo dovoljno samopouzdanja za igru u napadu”, naglasio je Pešić.

On je napomenuo da je ovo novi tim.

Utakmica sa Kinom je bila jako bitna da pokažemo da vrijedimo i možemo. Idemo dalje, a kao i protiv Kine, u svakoj narednoj utakmici će ključ biti odbrana. Očekujem da napredujemo kako šampionat bude odmicao. Vjerujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji, kao što smo to uradili i protiv Kine. Idemo dalje“, optimista je Pešić.

Petrušev – foto: FIBA

Selektor Srbije je govorio i o povredi Filipa Petruševa.

Petrušev je iskrenuo zglob, povreda nije ozbiljna, nije bilo potrebe da bilo šta forsiramo, biće u timu protiv Portorika”, naglasio je Pešić.

Naredni meč Srbija igra protiv Portorika u ponedjeljak od 14 sati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.