BORBA saznaje: Joković će danas tražiti hitnu sjednicu svih konstituenata buduće vlade! Sumnja se da je Spajić obećao iste resore na više strana

8
Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković tražiće danas da se podhitno održi sastanak svih konstituenata buduće vlade, saznaje informativni portal Borba. Prema informacijama do kojih je Borba došla, među potencijalnim konstituentima je došlo do komešanja i konfuzije, jer se sada već otvoreno sumnja da postoje „duplikat ponude“. Milojko Spajić je, navodno, obećavao sve i svašta kao i tokom predizborne kampanje, pa je iste resore ponudio na nekoliko različitih strana.
Spekuliše se da se Spajić toliko zaigrao u davanju obećanja, da je Jokoviću ponudio resor koji ne postoji – mjesto potpredsjednika vlade za saobraćaj i autoput.
Na sinoć održanoj sjednici poslaničkog kluba PES-a bilo je veoma burno. Povodom mogućeg ulaska SNP u vladu, dio rukovodstva PES-a smatra da to neće biti problem jer misle da će ih lako navući funkcijama i privilegijama, međutim dio poslanika traži da se SNP-u da minimalna ponuda, jer smatraju da ova stranka nema težinu u biračkom tijelu, da su, kako je rečeno, „jedva prešli cenzus“ i da se njihovim ulaskom ne može umanjiti nezadovoljstvo Srba jer „SNP ne važi za prosrpsku nego građansku stranku“.
Sjednici poslaničkog kluba nisu se odazvali svi poslanici, što je dodatno uzdrmalo Spajićevu namjeru da pravi vladu uz podršku manjina i poslanika sa liste DPS, a bez ZBCG. Predsjednik Ujedinjene Crne Gore pozdravio je odluku ZBCG da prihvate ponudu Spajića. Ranije je CIVIS, koji je takođe bio na listi PES-a, više puta javno poručivao da vlada od 41 poslanika ne može biti funkcionalna, te da neće biti dio takve vlade.
8 Comments
  1. Boro komentariše

    Samo kad nema DFa i DRPSa u Vladi CG, pa ko god da je drugi.

    1. Сале komentariše

      Biće DRPS-a, kako neće biti. Čim je Spajić tu tu je i DRP-s. Rok za mandatara vidio je kao svoj prelazni rok. Prodao se DRPS-u, a kad će vas obavjestiti vidjećemo. Sada mu niste na dnevnom redu.

  2. Miroslav komentariše

    Jokoviću i sam vidiš da ovo nije narod birao!!!! Spajić nije dorastao da vodi ni mjesnu zajednicu, a ne drzavu! Dosta je više ove lakrdije. Nemoj biti dio ove igre.

    1. Q komentariše

      Za kamion fotelja i rodenu majku bi prodao ovaj gad !

  3. Marko komentariše

    Df -a ce biti Boro Rozajcu stari .Garema jedno

  4. Bure komentariše

    Šuplja dps patika jade radi..

  5. Buki komentariše

    Boro najvece su ti grudi u selu od gmo dps sendvica…

  6. Drška od stomaka komentariše

    Ma glavno je da Lalošević bude ministara sporta i razonode, ostalo sve može goreti.
    Velike guzice su SNP, i njihovi derivati Demokrate, naravno..Isto im je porojeklo, škart pravoslavnog naroda.Škart.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.