Kavarić: Bivša uprava ANB praveći jeftini špijunski scenario nezakonito zabranjivala ulazak u državu

0

Crnogorska javnost burno je reagovala na informaciju da je bivšoj ministarski evropskih integracija Jovani Marović zabranjen ulazak u Srbiju. Međutim, ne treba zaboraviti da je upravo država Crna Gora započela tu praksu pa su se na spisku srpskih državljana kojima je spuštena rampa za ulazak u našu zemlju našli bivši sportisti, sveštenici, ambasadori… Između ostalog, i nekadašnji reprezentativci SRJ u rukometu, Vladimir Mandić i Dane Šijan, koji su, kroz predstavljanje bivše države, predstavljali i Crnu Goru.

Advokat Dalibor Kavarić kaže za ADRIA televiziju da u vezi sa zabranama ulaska jednom broju državljana Srbije u Crnu Goru, a koje su donešene od strane Uprave policije, na predlog Agencije za nacionalnu bezbjednost, može istaći, prema onome šta je mu je poznato iz predmeta na kom je radio, da se radi isključivo o vanpravnim razlozima koji nemaju utemeljenja u crnogorskim zakonima.

“Ono što je bilo evidentno, a to je da je bivša uprava ANB, na čelu sa Savom Kenterom i manjim brojem službenika koji su bili lojalni bivšem direktoru, iskoristila i zloupotrijebila svoj službeni položaj da se politički ili iz drugih niskih pobuda obračuna sa ovim ljudima i da napravi jedan jeftini špijunski scenario i jednu zavjeru da ove ljude predstavi kao opasne ljude, kao špijune, kao nekoga ko ugrožava Crnu Goru i da ih u paketu odstrani i eliminiše i zabrani im ulazak u Crnu Goru, što je apsolutno nezakonito i vjerujem da će kao u slučaju ambasadora Vladimira Božovića pravda doći do izražaja”, rekao je Kavarić.

Advokatica Bojana Bošnjak smatra da rješenja o zabrani ulaska ne sadrže potrebna obrazloženja, te da su često predmet samovoljne akcije prvostepenih organa.

“I da čak kada drugostepeni organ odnosno Upravni sud poništi takva rješenja, prvostepeni organ donese opet isto. Isto onako nepravilno i nezakonito bez adekvatnog obrazloženja što nekom nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru”, dodala je ona.

 


Ostavite Komentar

Your email address will not be published.