Nakon današnjeg oglašavanja Milatovića noćas će sve biti jasno: Ili je Spajić preuzeo Evropu sad, ili Jakov zadaje poslednji udarac!

0

Nakon jutrošnjeg nemuštog oglašavanja Jakova Milatovića, postalo je jasno da je on marginalizovan u Evropi sad i da je partiju u potpunosti preuzeo Milojko Spajića.

Prebacivanje odgovornosti vezano za sastavljanje Vlade na Spajića i partije, Milatović je samo pokazao svoju političku nemoć unutar ES.

Međutim, večerašnji sastanak poslaničkog kluba PES-a predstavlja poslednju Milatovićevu šansu da pokaže snagu u pokretu u čijem je stvaranju učestvovao podjednako kao Spajić.

Ukoliko Spajić večeras uspije da (pot)okupi cjelokupni odbornički klub Evrope sad, a sve su najave da to neće biti slučaj, Milatoviću ne preostaje ništa drugo nego da napusti pokret i svog pobratima ostavi u zagrljaju DPS-a u njegovih satelita sa kojima je odlučio da formira vladu, kršeći narodnu volju.

BORBA je ranije pisala da najmanje četiri poslanika sa liste Pokreta Evropa sad neće doći večaras na konsultacije poslaničkog kluba koje je inicirao lider Milojko Spajić.

Spajić bi večeras trebalo svoje partijske kolege da upozna za sastavom 44. Vlade Crne Gore i njenim prioritetima.
Međutim, poslanički klub neće biti kompletan jer najmanje četiri poslanika PES-a neće prisustvovati sastanku, u znak protesta zbog Spajićeve odluke da pravi vlast sa DPS-ovim privescima i uz podršku poslanika sa DPS-ove liste.

Upravo bi nedolazak ovih poslanika potvrdio da je Milatović koliko-toliko zadržao uticaj u PES-u čija se budućnost određuje ove večeri.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.