Nemoć: Olimpijakos rutinski riješio Čukarički

0

U prvom susretu plej-ofa Lige Evrope Olimpijakos je pobijedio srpskog predstavnika Čukarički u Pireju 3:1.

Sudar sa realnošću. Tako bi u najkraćem mogao da se opiše prvi od osam evropskih mečeva koje će imati Čukarički ove godine. Jasno je bilo i prije okršaja na Karaiskakisu da su Olimpijakos i Čukarički dvije potpuno različite lige. Grčki tim je i skuplji, igra jaču ligu, ima daleko više evropskog iskustva i sve to se vidjelo u prvih 90 minuta dvomeča.

Već u trećem minutu Olimpijakos je vodio 1:0, a strijelac je bio El Kabi. U 16. minutu bilo je 2:0, poslije sjajnog udarca kapitena Fortunisa. Tek tada je Čukarički krenuo odlučnije naprijed. Imao je čak i tri solidne situacije, ali nije se došlo do gola.

Ti promašaji su kažnjeni u 40. minutu, kada je Fortunis odlično centrirao, a El Kabi postigao drugi gol za 3:0.

Poslije prvih 45 minuta ljubitelji fudbala u Srbiji vjerovatno su se bojali ozbiljne katastrofe. Međutim, Olimpijakos je prebacio u ler, a Čukarički preko Đorđa Ivanovića imao jednu dobru priliku da makar smanji na 1:3. Ali nije bio precizan. Ipak, Čukarički je, uz malo sreće, došao do gola u nadoknadi vremena, a strijelac je bio Miladinović.

Na kraju pobjeda Olimpijakosa 3:1. Lijepa prednost, ali gol u nadoknadi Čukaričkom ipak donosi kakvu, takvu nadu za revanš u Leskovcu za nedjelju dana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.