Đukić: Koalicija ZBCG ima pravo da se ljuti, Spajić u vladu ubacuje ljude koji su agitovali za Đukanovića

0

Izbor vrhovnog tužioca i sedmog sudije Ustavnog suda, ali i izmjena i dopuna Zakona o izboru odornika i poslanika zahtijevaju Vladu koja će imati podršku većine od najmanje 49 poslanika, za sve, navedeno  potrebna je dvotrećinska većina, ističe analitičar i profesor filozofije Stefan Đukić.

Ocjenjuje da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) ima pravo da se ljuti ako je bio princip da se mjesta u vladi dijele po osvojenim mandatima.

On kritikuje Spajića što ubacuje u vladu ljude koji su prije četiri mjeseca agitovali za bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića.

Podsjećamo, Spajić je 10. avgusta dobio mandat od predsjednika države Jakova Milatovića da formira vladu.

Klub poslanika PES-a na sastanku u petak dobiće od Spajića informacije kako treba da izgleda nova vlada, ko će biti njeni konstituenti i koji će joj biti glavni prioriteti, saznaje Portal RTCG. Prema našim informacijama, sjednica poslaničkog kluba biće održana u petak veče, a posebno je važna ako se zna da dio poslanika sa liste Pokreta Evropa sad (PES), prema njihovim ranijim izjavama, nije spreman da podrži vladu ako ne bude imala podršku najmanje 49 poslanika.

Očekuje se da Glavni odbor Evrope sad bude održan tokom vikenda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.