DRAMA: BEMAX U BICI

0

PIŠE: SIBIN

Previše bi bilo da napišem – sa neoprostivim zakašnjenjem, ali, zbilja, tu nekidan čuh da je jedan ne više tako mlad čovjek režiji privržen, odvalio kako je – Bemax potonja linija odbrane Crne Gore.

Dakle: nakon – Belvedera na braniku odbrane je i Bemax.

Ako je, nadalje, suditi po ovoj gluposti, onda bi red bio da, Bokana predložimo za predsjednika a Barovića za premijera. Jer, to su dva bubrega u loju tranzicije koji se i dalje hrane našim novcem, dok nam jedan drži monopol nad velikim megamarketima i cijenama osnovnih potrepština, drugi raskurcava nekadašnja državna preduzeća da bi ih potom kupio po cijeni koja njemu sasvim odgovara.

Recimo da je Belveder simboličko mjesto, međutim, može li to biti i kompanija Bemax koja isključivo služi da se u njoj okreću i peru pare? Možda, ko zna, i može, obzirom da novocrnogorac pjeva komunističke pjesme okrenut Lovćenu sa dva podignuta prsta pozdravljajući Jezerski vrh usklikom – Montenegro!

Otvorimo bilo koji profil na društvenim mrežama i prvo što ćemo uočiti jeste da svako od nas ima više identiteta; oni su pomiješani zbir koji se tumba između stvarnosti i fantazije, i tamo gdje je stvarnost nedovršena i kao takva jedino i moguća, nastupa fantazija, naš zaklon u kojem postajemo sve ono što nismo a tako bismo željeli biti. Tako da, treba oprezno sa – identitetom, budući da čovjek od juče nije isti ovaj od danas, naučava jedna drevna mudrost. No, ipak, istrajava neki trag kojeg iznova utabavamo iako ni sami ne dokučujemo da li to ima (ili nema) ikakvog smisla.

Onaj koji je iz lokala predvodio događaj na Belvederima, kome Bemax svakog mjeseca plaća ne samo kiriju nego i kamatu na istu kiriju, nedeljom veče svoje fantazije prazni u Top Hillu, diskoteci u kojoj su najzvučnije zvijezde Aca & JK, i ostala ibarska estrada, kič i šund, pevači i pevaljke koji su se iz pripizdina dočepali Beograda, njegove tamne strane koja ih je oblikovala da budu to što jesu: zabavljači za raju po šatorima.

Poznato je da ukus podosta govori o čovjeku, pa ako je suditi po muzičkim afinitetima bivšeg a sad uveliko prevaziđenog gospodara, onda, zaista, možda Bemax i jeste zadnja linija odbrane Crne Gore, samo se pitajmo koje? One u kojoj je Bokan vlasnik cijena a Barović tolikih propalih državnh preduzeća.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.