Izdali litije za fotelju predsjednika Skupštine: Bečićeve Demokrate se „uhvatile u kolo“ sa onima koji su bili dio vlasti koja je privodila mitropolita Amfilohija, utamničila vladiku Joanikija i prebijala episkopa Metodija!

15

Demokratska Crna Gora je spremna da u Vladu prihvati one politčke subjekte koji su svojevremeno glasali za usvajanje sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore krajem 2019. godine i koji su se prošlog ljeta protivili potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Zarad Bečićevog vraćanja na čelo predsjednika Skupštine Crne Gore, Demokrate su spremne da dijele izvršnu vlast sa Bošnjačkom strankom, a koju bi iz skupštinskih klupa podržavao poslanik sa DPS-ove liste Mehmed Zenka.

Treba li podsjećati dvojac Bečić – Bogdanović da je Bošnjačka stranka dala doprinos u izglasavanju nakaradnog i diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, te da se prošlog ljeta eksplicitno protivila potpisivanju Temeljnog ugovora. Upravo su izmjena anticrkvenog zakona i potpisivanje Temeljnog ugovora posledice litije koje predvodio blaženopočivši mitropolit Amfilohije i kojima se krišom pri samom kraju priključila vrhuška, u pauzama u obijanju pragova zapadnih ambasada.

Tri godine kasnije, Demokrate su se „uhvatile u kolo“ sa ministrima iz Vlade Duška Markovića čija policija je redom privodila i saslušavala mitropolita Amfilohija, utamničila tadašnjeg episkopa budimljanko – nikšićkog Joanikija sa sveštenstvom iz Nikšića i tukla episkopa Metodija na Đurđevića Tari.

Na stranu ovo anticrkveno djelovanje budućih partnera Demokrata, treba li podsjećati Bečića, Bogdanovića i ekipu da je upravo njihovim glasovima Aleksa razriješen sa funkcije predsjendika Skupštine Crne Gore.

Vrhuška Demokrata zna da su BS, HGI i DUA bili dio vlasti koja ih je preko ANB-a prisluškivala, pratila, tamničila i prebijala kako su se svojevremeno žalili.

Sve ovo su Demokrate oprostile DPS-ovim satelitima u zamjenu za Bečićev povratak na čelo Skupštine.

Podsjetićemo članstvo i simpatizere Demokrata na pojedine anticrkvene izjave novih kolacionih partnera Ervina Ibrahimovića i Mehmeda Zenka.

Zenka je otvoreno prijetio oduzimanjem crkvene imovine, a SPC je upoređivao sa vukom koljačem.

– To me podsjeća na priču kad se vuk žali što kolje ovcu. Jednostavno Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori djeluje kako hoće, bez ikakve kontrole. Vi možete čuti po izjavama, po nastupima i djelovanjima da je to čak često puta antidržavno – kazao je Zenka.

– Ono što je državno ima da se vrati državi – istakao je Zenka nakon usvajanja sramnog anticrkvenog zakona.

Ibrahimović je imao u nekoliko blaži stav prema SPC-u, ali je bio nedvosmisleno protiv potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC-om.

Kao ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik Vlade  Ibrahimović je non-stop ponavljao da bi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom usporio evropske integracije Crne Gore i da to nije bila prioritetna stvar prilikom formiranja manjinske Vlade.

„Ovu priču smo trebali uraditi sa malo više senzibiliteta. Malo više dijaloga bi savladalo prepreke koje razdvajaju naše društvo i obezbijedile kvalitetniji dijalog. Mogli smo da pustimo prostor kao danas ovdje. Čestitam kolegama na odgovornom odnosu, iako imamo različita imena i programe“, kazao je on.

„Ipak nam nije bio prioritet ovo danas. Shvatio sam da je prioritet EU, ekonomija, i prosperitet građana. Šta ćemo ovim dobiti? Ako dođe do usvajanja ovakvog ugovora usporavamo evropski put. Bojim se da tako nećemo pojačati sezonu. Zabrinut sam da svi oni infrastrukturni projekti usporavaju. Ajmo da usredsredimo svoju energiju u drugom pravcu“, rekao je Ibrahimović i dodao da treba da šaljemo poruku pomirenja.

,,Ali u tih deset tačaka nije bilo Temeljnog ugovora, on nije bio među prioritetima. Formiranje Vlade se dosta oslanjalo na ovaj memorandum, a svakako nije među dva prioriteta bio ugovor sa SPC“, naveo je Ibrahimović.

15 Comments
  1. Ksilofon komentariše

    Vi taman kao da smo mi blesavi pa smo zaboravili ono mirenje i grljenje Andrijino sa Milom u Hiltonu.

    1. Q komentariše

      Ti ocito jesi blesav ili se“ babi snilo sto je babi milo“.

  2. Arantos komentariše

    Ne pali va ta crkvena teorija vi ste izdali Afilohija.

    1. Q komentariše

      Nema nistq blesavije od Bečićevih botova.

  3. Roro komentariše

    Kako će da nestanu da političke scene Najviše ništarije bezlične.

  4. Djedo komentariše

    Izdali ste vi djeda jer on nije htio ni srbijanski i crnogorsku crkvu a i na kraju krajeva zar nijesmo isti naarod – izdajemo i lazemo !

  5. Aljeksa - Ljakse Bečić komentariše

    A nijesmo mi izdali, ČASTI mi 🤮🤣

  6. Jevrosima komentariše

    Eldzibitici lukavo cute i cekaju da ugrabe ono sto im ne pripada.
    Teski olosi od ljudi.
    Tuzno da ih Joanikije podrzava, bas tuzno!

  7. Q komentariše

    Boze ljudi dal ste vi glupi ili se samo pravite glupi.Pa B3čić nikad nije posjetio Patrijarha SPS-a a odlazio je na noge Cia patrijarhu da traži da prizna CPC i izazove nesto ku u Ukrajni!Mucnite malo glavom.

  8. Iskra komentariše

    Kakva patetika, pa da se jednom oglasi crkva da kaze nesto protiv ovih ljudi, pa ajde da ih pljunemo zajedno, ali da se Borba zbog Koljeničinog DFa i njegovih profi Srba ovako ponizava… Nemojmo!
    Ako su Srbi samo onih 40000 zabludjele brace koji glasaju za najvece Milove hokstaplere koji vuku Srbe u CG za nos tri decenije, bolje da nas nema.

    1. Q komentariše

      Ja ću ti reći samo jednu parolu Demokrata nakon koje su prvo izdali narod“referendum i tačka“.

    2. Debilu sa crvenom kravatom.me komentariše

      Bidonu kravataško pozadinski, tih skoro pedeset hiljada glasova koje je ZBCG osvojila, je za vaših tridesetak hiljada koje ste uzeli pola/pola zajedno sa Urom nedostižna želja i misaona imenica. I pazi još ovo, nakon ovakve izdaje koju ste spremili zajedno sa Spajketom prevarantom i DPS uzdanicom, nikad više nećete osvojiti ni približan broj glasova. Cenzus i oko njega će biti vaša buduća mjera foteljaši! Pa narod bre pljuje na vas koliko ste ljigavi, Ljaljovci!

  9. Drška od stomaka komentariše

    Najgora i najperfidnija sekta, napravljena u Briselu. To je izdalo sve, radi guzice.Samo pogledaj face ovim bidonima. Eldzibitići đetići, gori su od posrane Pozitivne Crne Gore monti pajtona pajović darka.

  10. Roro komentariše

    A ti bi prije sa BS,Albancima,Hrvatima,SDP…i ostalim DPS otiračima?A nemoj te Fore druže demokrata!Znamo da volite fotelje,a za ostalo vas ali baš briga.

  11. Debilu sa crvenom kravatom.me komentariše

    Na izbore išli sa Dritanom, pa ga radi fotelja i guzica izdali momentalno. I majku bi rođenu momentalno prodali zbog fotelja i funkcija. Takozvani kravataši, za koje je jedan Darko Pajović karakter. Da ne kažem Sorbona. Najgori od najgorih i najljigaviji od najljigavijih – Ljaljove Demokrate! Pi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.