Vlada Dritana Abazovića razmatra mogućnost: Dižu prosječnu platu i penziju na 1.000, odnosno 450 evra, da olakšaju Spajiću da ispuni obećanja!

6

Vlada u tehničkom mandatu razmišlja da u skorijem periodu usvoji zakonske akte kojima će se povećati iznos prosječne plate i penzije.

Prema saznanjima do kojih je došla BORBA, nakon usvajanja takvog zakona prosječna plata bi odmah bila 1.000 evra, dok bi prosječna penzija skočila na 450 evra.

Vlada Dritana Abazovića se razmišlja na ovaj korak jer se sastavljanje 44. Vlade Crne Gore prilično oteglo, a i budući mandatar Milojko Spajić je u prethodna dva mjeseca rijetko pominjao realizaciju programa Evropa sad 2, pa se stekao utisak da je „digao ruke“ od njega.

Ovim epilogom bi svakako najviše zadovoljni bili građani koji ne bi morali čekati realizaciju Spajićevog programa Evropa sad 2 godinu dana nakon formiranja vlade, već bi odmah osjetili dejstvo zakona prema kojem bi njihova primanja bila uvećana.

Na ovaj način aktuelna vlada priprema teren kolebljivom Spajiću, čija vlada bi nastavila da isplaćuje plate i penzije po osnovu ovog zakona, a ne programa Evropa sad 2 koji lider PES-a uopšte ne pominje nakon izbora 11. juna.

Podsjetimo, na osnovu programa Evropa sad 2 prosječna neto zarada iznosila 1.000, minimalna 700, a minimalna penzija 450 evra i to za 12 mjeseci nakon što PES dođe na vlast.

 

6 Comments
  1. Q komentariše

    Vlada dritana Iznoguda je jedna velika skupina patoloskih lažova i kriminalaca!Ponašanje prema radnicima Instituta S.Milosević sve govori o njima u nema nista sto može oprati kriminal i namjestanje Instituta Žarku Ŕakčeviću ocu URA kriminalaca !

  2. mama73 komentariše

    Ima samo jedan mali problem, Vlada ne moze da donosi zakone☹️

  3. Baka komentariše

    Bravo da ovaj narod osjeti bar malo boljitka posle vladavine DPS više od 30god….

    1. Baka komentariše

      Bravo da ovaj narod osjeti bar malo boljitka posle vladavine DPS više od 30god….

  4. naprijeed komentariše

    neka urade to odma, pa da se iz epcg cedis rudnik uglja nakon god. otpušti po 1000 zaposlenih. Za početak. Jer plaćanne drugačije neće biti moguće.

  5. Брђанин komentariše

    Pa e, ne vidim sto bi se milojko ljutio….
    Hahaha

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.