Legla apanaža od narko klana: Voker traži da se Vučiću sudi u Hagu, boli ga što predsjednika Srbije poštuju na međunarodnoj sceni!

11

Vilijam Voker bivši šef Verifikacione misije OEBS-a, koji je svojim lažnim izvještavanjem presudno uticao da SRJ bude bombardovana, je u izjavi za TV1 rekao da bi predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću trebalo da se sudi za ratne zločine u Hagu, a ne bivšim lideri tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

„Da je normalna situacija, danas bi na optuženičkoj klupi u Hagu trebalo da bude Aleksandar Vučić, bivši ministar ‘propagande’ u vrijeme Miloševića, a ne Hašim Tači, Redžep Seljimi, Jakup Krasnići i Kadri Veselji“, poručio je Voker, prenosi „Albanijan post“.

On je istakao žaljenje što predsjednika Srbije poštuju međunarodni partneri, dok „Kosovo“ pada u njihovim očima.

„Svi znamo kakvu je ulogu Vučić imao u toku 90-ih, a zamislite danas je predsjednik Srbije, štaviše – poštuju ga međunarodni partneri. Ovde imate samo jedan primjer koliko se međunarodna zajednica promijenila u odnosu na Kosovo“, razočaran je američki diplomata.

Podsjetimo, za početak protivpravne agresije NATO-a na suverenu državu SRJ je poslužilo selo Račak na KiM, gdje su 1999. godine pronađena tijela 45 Albanaca, za čije ubistvo je tadašnja misija OEBS-a na čelu sa Vokerom optužila srpske snage bezbjednosti.

U više navrata srpska strana je dokazala da su u Račku poginuli albanski teroristi, dok je na Zapadu taj događaj okvalifikovan kao zločin nad civilima, i presudno je uticao na donošenje odluke NATO-a o bombardovanju.

Kompletan izveštaj OEBS-a i Vokerove komisije o Račku nikada nije objavljen u cjelosti.

(Sputnjik)

11 Comments
  1. Srđa komentariše

    Kakvi sumanuti stavovi, pa baš se Vučić uvek zalaže za mir i stabilnost u regionu.

  2. Nikola komentariše

    Verujemo cvrsto i zauvek samo jednom i jedinom coveku a to je nas predsednik Aleksandar Vucic koji sve radi najbolje za nas i nasu decu i uvek nadje najbolje resenje da resi sve moguce probleme

    1. Lala komentariše

      To što se Predsednik Vučić brine o svom narodu vama bi trebalo da bude za primer a ne da ga pljujete. Dno dna.

  3. oskar komentariše

    haha ratni zločinac se nasao da pametuje

  4. radevic zagorka komentariše

    Ako neko treba da ide u taj kvazi sud,ova smradina je medju prvima

  5. igor gole komentariše

    Klasična svetska vucibatina

  6. olivera komentariše

    Kakav je ovo narko diler

  7. Ana komentariše

    Voker je jedan od najvecih idiota na medjunarodnoj sceni!

  8. Tanja komentariše

    Predsednik Vučić je cenjen i poštovan u svetu. To što Voker traži je suludo jer ne postoji razlog da se Predsedniku Vučiću sudi zato što se bori za interese Srbije i građana.

  9. marko komentariše

    Verujemo cvrsto i zauvek samo jednom i jedinom coveku a to je nas predsednik Aleksandar Vucic koji sve radi najbolje za nas i nasu decu

  10. Dr komentariše

    Voker se ne pita i nimalo nije bitno njegovo mišljenje. Čoveku koji se dostojanstveno bori za svoju zemlju i svoj narod nema zašto da se sudi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.