Bošnjaci eksplicitno poručili Spajiću: Ako Srbe uzmeš u Vladu, ne računaj na nas!

9

Pregovarači Bošnjačke stranke poručili su na poslednjem sastanku mandataru Milojku Spajiću da neće ući u 44. Vladu Crne Gore ukoliko dio iste bude koalicija Za budućnost Crne Gore, otkriva BORBA.

Bošnjaci su Spajiću eksplicitno saopštili da na njihovu podršku ne računa ni kom vidu ukoliko u izvršnu vlast uključi autentične političke predstavnike Srba.

Ovako tvrdokoran stav Bošnjačke stranke posledica je pregovora koje je rukovodstvo partije vodilo u prethodnom periodu sa pojedinim zapadnim centrima moći i ambasadama u Crnoj Gori.

Kako BORBA saznaje, upravo su neke evropske adrese tražile od BS-a da ne popušta Spajiću, a sve sa ciljem da se na kraju onemogući ulazak koalicije Za budućnost Crne Gore u vladu i formira ideološki koherentna vlast.

Ovakvo postavljanje politčkih predstavnika bošnjačkog naroda dodatno je otežalo Spajićevu poziciju, jer je mandatar računao na podršku šest poslanika BS-a u Skupštini Crne Gore koje će na kraju i dobiti,  ali pod uslovom da se prije toga odrekne saradnje sa ZBCG-om koja u parlamentu ima duplo veći broj zastupnika.

Na neulasku koalicije ZBCG u buduću vladu  insistiraju i HGI i pojedine albanske partije, i to su Spajiću poručili na sastanku održanom u utorak.

Spajić se nalazi „nebranom grožđu“, odnosno „između dvije vatre“. Sa jedne strane želi po svaku cijenu da uključi BS i ostale manjinske stranke u vlast, na čemu i insistiraju zapadni centri moći, a sa druge ne želi da ostane bez podrške 13 poslanika ZBCG-a koja su mu neophodna za pravosudne reforme, bez kojih neće moći otkočiti proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

A način na koji Spajić već dva mjeseca vodi pregovore ne obećava skorije formiranje vlade, naročito ne one koja bi bila „po ukusu“ ubjedljive većine građana koja je 11. juna jasno porazila DPS i njegove satelite.

 

 

9 Comments
  1. Milan komentariše

    Na nove izbore! Ne dozvoliti sacici nacoonalista da ucenjuju vladu. Opet bi msnjine da vladaju. A Vi Srbi svi u jednu kolonu i ne rasipajte glasove ka poslednji put sto ste! Jadnom Ibrshimovicu bih porucio da se mane mrznje prema srbima,batina uvijek ima dva kraja…

  2. Q komentariše

    Ja od pocetka govorim da je ponasanje Milojka Spajića identična pinasanju Sir Olivera iz Alan Forda.Darko Pajović je nula kako će se unistitu ovaj Spajić sa dodvoravanjem svakim zapadnim govnu.Smrt Nato sloboda narodu !

  3. Q komentariše

    Srbi moraju tražiti za sebe prava kakva imaju Albanci u Makedoniji.Bolje biti manjina sa pravima nego narod bez prava koje svinjoglavi stalno hinje u svojim podlostima.

  4. Vladimir komentariše

    zao mi je bosnjacku stranku sto nece biting did 44 vlade, Spaic po njihovom misljenju ne moze biting premier, zato sto je srbin

  5. LOLA CG komentariše

    „Odličan recept“ ste preuzeli: fašizam i to koliko smo pismeni, veoma legalno.
    Citiraću:“…MOŽETE NAS UBIJATI , ALI NAS NE MOŽETE UNIŠTITI!“
    I ne bilo nas, ako nemate odgovora, kakav zasluzujete, na vaš ejsplicitizam.
    Malo su se, barem ovi koje ja poznajem, hleba najeli i noci prespavali u SRPSKOJ KUĆI. Tada im nista nije falilo, jervim je bila čast i što domaćina poznaju. Sram vas bilo. Otvoreno zavađate narod. Te podjele su stvorile mrznju, netrpeljivost do bratoubilackih ratova. Hoče li vasa utočišta, tuđe ambasade ukrajinski scenario ili da se opet vratimo na nas jad, na naš rat.
    Idiotizam je da se tako nesto i pomisli, a ne progovori. I to ko?
    Sram vas bilo, otjeraste nam ovo malo djece. Stvarate mržnju, OTVORENO BEZ STIDA I MOZGA, među porodicama.
    Kakvim deliktom „sjajno“ tužilaštvo ovo naziva?
    Na čem pozivate sa ovom izjevom- ultimatumom?

  6. Bajro komentariše

    E baš vi nekome trebate. Vi tako nepismeni i sa pojačanim apetitom za tuđim teritorijama. Svuda ste samo donijeli prljavštinu.

  7. LOLA CG komentariše

    Poštovani,
    Samo me interesuje iz kojeg razlogacste uklonili moj komentar.
    Jesam li sta pogresno napisala? Jesam li uvrijedila vise nekog, nego stovje taj mene, Srpkinju iz CG?
    Ne solidarisite se sa onima koji „eksplicitno“ mržnju pokazuju fašističkim metodama.
    Niste postuili pošteno, a kao jedini objektivno izvjestavate.
    Molim da moj komentar date u cjelini, kako sam ga poslala. Hvala na razumijevanju.

  8. Bokelj komentariše

    Ako je ovo stav bilo koje stranke, pa i Bošnjačke i HGI: „Ako Srbe uzmeš u Vladu, ne računaj na nas!, onda prema ovakvom stavu i onima koji imaju ovakav stav možemo da osjećamo samo MRŽNJU. Proklet bio svaki Srbin u CG koji bude pregovarao sa ovakvim stavom!!!

  9. Fotelja komentariše

    Baš šteta:). Koga briga za vas. Ući će te vi zbog fotelje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.