Diskriminatorski odnos prema Breznici: Savićević ne želi da pomogne prvaku Crne Gore da igra Ligu šampiona

0

Još jedna nevjerovatna informacija stiže iz crnogorskog fudbala. Breznica će predstavljati državu u kvalifikacijama za Ligu šampiona za dame, a Fudbalski savez Crne Gore je odbio da kolektivu iz Pljevalja uputi finansijsku pomoć koja stiže iz UEFA-e.

Predsjednik Breznice, Zoran Vuković je u saopštenju naveo da je to lična odluka Dejana Savićevića, koji je, kako navodi, privatizovao FSCG.

Sa velikom zahvalnošću smo primili vaš dopis da nam nećete ove godine dati pozajmicu za učešće u UEFA ligi šampiona za žene”, ironično se navodi u saopštenju.

Predsjednik Breznice je naveo da je ipak napravljen pomak u komunikaciji sa Savezom. Naime, ranije iz FSCG nisu u Pljevljima dobijali ni odgovore. Sada je to pokrenuto pošto su Savezu to naredili državne instance.

Makar ste posle dugi niz godina i posle izjašnjavanja Ombudsmana Crne Gore počeli da nam odgovrate na dopise iako su Vaši odgovori negativni po naše molbe prema našem (svih klubova CG) matičnom savezu”.

Iz Breznice tvrde da ne traže ništa što im ne sleduje i što nisu zaradili na terenu.

I dalje stojimo pri stavu da je pozajmica prema klubovima obaveza svakog saveza kako bi se ekipa dostojno pripremila i reprezentovala klub, državu i savez. Ako je pomoć, onda se ta pomoć ne uzima kada dođu sredstva iz UEFA i FIFA, koja su veliki niz godina veoma značajna za razvoj ženskog fudbala”.

Vuković otvoreno trvdi da se u Savezu sve pita jedan čovjek i da je to maltene privatno vlasništvo Dejana Savićevića.

Međutim u Vašem odgovoru smo shvatili da to nije odluka FSCG, Izvršnog odbora FSCG ili odbora za Hitna pitanja FSCG već Vaša lična odluka. To smo zaključli na osnovu natpisa u medijima od prošle godine”.

Iz Breznice poručuju da je postalo iluzorno obraćati se Fudbalskom savezu Crne Gore za pomoć.

Iz Vašeg odgovora smo shvatili da mi kao klub ne treba više da se obraćamo našem (svih fudbalskih klubova Crne Gore) savezu za bilo koju pomoć, jer smo prema vašem odgovoru shvatili da je FSCG vaš lični savez”.

Bez obzira na sve, Pljevljaci poručuju da će sigurno reprezentovati Crnu Goru u kvalifikacijama za najkvalitetnije klupsko takmičenja na Starom kontinentu.

I na kraju želimo da vas obavijestimo da će naš klub uz pomoć naše Opštine Pljevlja, sponzora i brojnih međunarodnih organizacija uspjeti da organizuje kvalitetne pripreme i put na Maltu a Vama želimo da i dalje promovišete naš klupski i reprezentativni fudbal kao i do sada i želimo Vam puno zdravlja i sreće u budućem radu u savezu”, navodi se na kraju saopštenja koje je potpisao predsjednik FK Breznica, Zoran Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.