Užas u SAD: Zbog zabrane abortusa djevojčica rodila dijete nakon što je silovana

0

U američkoj državi Misisipi je, nakon prošlogodišnje odluke Vrhovnog suda SAD da poništi odluku o pravu na abortus, trinaestogodišnja djevojčica rodila dječaka nakon što je silovana.

Vlasti Misisipija dozvoljavaju abortus samo ukoliko je silovanje prijavljeno policiji, a prema podacima neprofitnih organizacija, dva od tri slučaja silovanja u SAD ne budu prijavljena policiji, prenosi RTS.

Djevojčica (13) iz Misisipija rodila je dečaka nakon što je silovana, a zbog promjene zakona nije mogla da abortira, objavio je američki magazin „Tajm“.

Majka djevojčice htjela je da odvede ćerku na abortus, ali joj je saopšteno da je Čikago najbliža lokacija na kojem je moguće obaviti intervenciju.

Međutim, Čikago je od Klarksdejla u Misisipiju, gdje djevojčica živi, udaljen devet sati, a i cijena abortusa je, uz troškove puta, bila previsoka za njenu porodicu.

Posljednja klinika koja je obavljala abortus u Misisipiju zatvorena je prošlog ljeta, poslije donošenja odluke Vrhovnog suda SAD o zabrani abortusa.

Ljetos su, samo nedelju dana nakon donošenja odluke, lokalni mediji u Ohaju prenijeli kako je djevojčica (10) koja je silovana morala da otputuje u Indijanu da bi abortirala, pošto je u Ohaju abortus bio zabranjen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.