Prijestonica Cetinje pripremila kulturno-zabavni program za kraj ljetnje sezone

0

Prijestonica Cetinje i Centar za kulturu organizovaće niz manifestacija kulturno-zabavnog karaktera za uspješan kraj ljetnje sezone, saopšteno je iz Prijestonice.

– Program će započeti koncertom “Crnogorske pjesme zapisane u vremenu” u utorak 22. avgusta na Ljetnjoj pozornici u 20:30 časova, kada će nastupiti Zdravko Đuranović i prijatelji. U srijedu 23. avgusta od 20 časova publika će na Ljetnjoj pozornici imati priliku da uživa u autorskom projektu „Naše veče“ Ivana Bosiljčića, u kojem ćemo čuti čuvene melodije i stihove poznatih pjesnika – naveli su iz Prijestonice.

– Na istoj lokaciji, u predivnom ambijentu cetinjskog amfiteatra, 25. avgusta sa početkom u 20 časova nastupiće jedna od najpoznatijih regionalnih zvijezda današnjice Božo Vrećo, čiji je svaki koncert poseban događaj i prilika za novo muzičko putovanje. Dan kasnije, kulturno-zabavni program se nastavlja nastupom Marka Louisa na Balšića pazaru u 20 časova, koji će cetinjskoj publici i svim posjetiocima predstaviti svoj prvi autorski album i obrade pjesama kojima daje novi duh i oblik – saopštili su organizatori.

Kabare Milorada Damjanovića “Čeznem da vam kažem” sa Minom Lazarević planiran je za 2. septembar, tokom kojeg će poznati glumci provesti publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo.

Događaj će se održati ispred Centra za kulturu Prijestonice Cetinje, sa početkom u 20 časova.

– U utorak 5. septembra 2023. godine na Ljetnjoj pozornici od 19 časova održaće se i poetsko-muzička manifestacija „Iskra iz kamena“ u kojoj će učestovati Hor “Luča”, KUD “Njegoš”, glumica Jelena Nenezić Rakočević, kao i crnogorski pjesnici i pjevači Marijana Martinović Marković, Zdravko Đuranović i Tanja Šeter – naveli su iz Prijestonice.

Posljednji koncert planiran je za subotu 9. septembar, sa početkom u 20 časova na Studentskom trgu.

– ABBA Real Tribute Band će održati koncert koji će biti svojevrsni omaž jednom od najpopularnijih bendova svih vremena, a ovaj spektakl će oživjeti najuspešnije ABBA hitove poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes It All”, “Money, money, money” i druge – saopšteno je iz Prijestonice.

Program se završava obilježavanjem jubileja – 110 godina fudbala u Crnoj Gori, 13. i 14. septembra, u Narodnom Muzeju Crne Gore.
– Pozivamo sve građanke i građane da isprate predstojeće događaje, a ulaz na sve manifestacije biće slobodan – zaključili su iz Prijestonice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.