GP Mi možemo: Pokrećemo peticiju za promjenu kaznenih odredbi krivična djela silovanja i objubljube, ali i prekoračenje nužne odbrane

0

Motivisani presudom Suda u Kolašinu, kojom je žrtva pokušaja gnusnog krivičnog djela novčano kažnjena i opomenuta, odlučili smo se preduzeti pravu građansku akciju i na taj način pomoći da nikada više u našoj zemlji ne doživimo stid i sramotu kakva nas je juče kao kompletno društvo zadesila, saopšteno je iz Građanskog pokreta Mi možemo.

– NVO „Građanski pokret Mi možemo“ pokreće peticiju za promjenu kaznenih odredbi kada su u pitanju krivična djela koja se bave tematikom silovanja i objubljube, ali i kada je u pitanju prekoračenje nužne odbrane. Na ovaj način ćemo kroz vanparlamentarno djelovanje, mi kao pokret sačinjen većinski od pripadnica ženskog pola, dati svoj doprinos u pokušaju da sačuvamo sopstvenu čast, kada država i njeno pravosudje to ne uspijevaju da urade – naveli su iz GP Mi možemo.

Kako su dodali, „suvišno je reći koliko osuđujemo ponašanje stranog državljanina koji, po našem mišljenju, nije procesuiran na ispravan način.

– Ništa manje ne osuđujući i sudiju u postupku koji je našao za shodno novčano kazniti M.Ž. i na taj način sebe i crnogorsko pravosuđe doveo u položaj odbrane najgorih zločina prema integritetu ne samo jedne žene, nego i cijelog crnogorskog društva i njegove tradicije – istakli su iz GP Mi možemo, pa za kraj dodali:

– U pripremi su peticije kojima ćemo zahtijevati najstrože zatvorske kazne za počinitelje krivičnih dijela protiv života i tijela, kako bi jednom za uvijek stali na kraj neljudskom ponašanju pojedinaca, ma kojoj god naciji pripadali. Takođe, kako bi pokazali solidarnost, spremni smo platiti izrečenu novčanu kaznu i pomoći pri daljoj pravnoj odbrani ugrožene – zaključili su iz GP Mi možemo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.