Gruzija pobjednik turnira u Tbilisiju: Crna Gora druga

0

Košarkaši Crne Gore poraženi su u finalu turnira u Tbilisiju od Gruzije 79:84.

Domaćima je očigledno puno značio meč, nakon što su ih „crveni” pobijedili u susretu odluke tokom grupne faze Evrobasketa.

Često su domaće sudije ostavljale Crnogorske košarkaše i stručni štab u nevjerici odlukama. Posebno na kraju prvog poluvremena, kada nijesu priznale poene Dinu Radončiću, iako je lopta zaustavljena u silaznoj putanji po više kriterijuma.

Ipak, i u duelima u Tbilisiju bilo je mnogo pozitivnih stvari, sada slijedi još nekoliko treninga u Baru, pa put za Filipine.

Tamo će naša selekcija protiv domaćina odigrati generalnu provjeru za Mundobasket, 20. avgusta.

Posljednja tri minuta prve četvrtine, bila su vjerovatno i period najgore igre crnogorskog tima danas. Vladimir Mihailović je položio za vođstvo 16:15, a onda serija Gruzije 11:0 za 26:16 poslije deset minuta košarke.

NBA obračun Vučevića i Bitadzea – foto: GBF.GE

Koš uz faul Andrije Slavkovića vratio je ekipu Boška Radovića na 30:26 u 14. minutu, a trojkom Nikole Ivanovića poravnali su „crveni” na 32:32. Uslijedilo je sedam vezanih poena Gruzije, zatim i prednost od 11 poena. Da su se sudije udostojile da priznaju dva poena Radončića na poluvremenu bi bilo 45:41, ali je Gruzija imala šest poena prednosti.

Treću četvrtinu odigrali smo sjajno, odbrana odlična, napad raznovrstan, sve do posljednjeg minuta. Poveli su Nikola Vučević i drugovi 60:53, pa olako dopustili pet vezanih poena.

To je domaćima dalo krila da preokrenu na 62:60. Seriju im je prekinuo Nemanja Radović, ali je odlični Goga Bitadze pogodio za 69:62. Odgovorio je trojkom Bojan Dubljević, prišli su gosti na 70:73 poslije tri poena Kendrika Perija, ali su domaći stigli do trijumfa.

Ivanović – GBF.GE

Nikola Ivanović je prednjačio poenterski sa 18 poena uz pet asistencija i četiri skoka. Nikola Vučević dodao 15 poena i osam uhvaćenih lopti. Po devet poena Marka Simonovića i Vlada Mihailovića, osam Perija.

Niko u crnogorskom timu nije na terenu bio duže od 25 minuta.

U ekipi Gruzije Goga Bitadze je bio najbolji sa 21 poenom. Tadeuš Mekfaden je dodao 19, Tornike Šengelija 14, a po 10 Sandro Mamukelašvili i Duda Sanadze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.