Hrvatske poslanice u Evropskog parlamenta predale amandmane na izvještaj o Crnoj Gori

0

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) iz Hrvatske Sunčana Glavak predala je amandman na nacrt izvještaja o Crnoj Gori, u kojem je navela da je važno da se ubrzaju sudski procesi u predmetima za organizovani kriminal.

Izvještaj o Crnoj Gori trebalo bi da se nađe pred evropskim poslanicima krajem avgusta ili početkom septembra.

– Naglašavamo važnost ubrzanja sudskih procesa u vezi sa predmetima organizovanog kriminala, obezbjeđivanja da se istrage sprovode temeljno i da se presude donose blagovremeno, uz očuvanje prava optuženih – navela je Glavak u amandmanu.

Poslanici Evropskog parlamenta podnijeli su preko 250 amandmana na nacrt izvještaja koji je sačinio izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

Ranije je i poslanica Željana Zovko, koja takođe dolazi iz Hrvatske, predala amandman kojim poziva da se neriješena pitanja granice sa Srbijom i Hrvatskom zatvore što je prije moguće tokom procesa pristupanja EU, prenosi „Dan“.

– Pozivamo da Crna Gora preduzme konkretne korake u cilju rješavanja dugotrajnih bilateralnih sporova na konstruktivan i susjedski način, uključujući neriješena pitanja demarkacije granice sa Srbijom i Hrvatskom što je prije moguće tokom procesa pristupanja – navela je Zovko u amandmanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.