Bulatović: Uspješna misija srpskog rukometa u Podgorici

0

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije zauzela je šesto mjesto u konačnom plasmanu na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Uprkos vođstvu tokom većeg dijela meča, Srpkinje su u meču za peto mjesto doživjele poraz od Mađarske sa 25:28 (10:15).

Za igračicu utakmice proglašena je Sara Radović koja je postigla devet golova, dok su Bulatović i Šerifi upisale po pet.

Srpkinje su odlično otvorile meč, Bulatović je postigla dva vezana gola a Šerifi dodala jedan za startnu prednost od 3:0 posle pet minuta igre. Ipak, konsolidovale su redove Mađarice i vrlo brzo stigle do izjednačenja. Uslijedio period ujednačene igre sve do završnih osam minuta kada je tim selektora Bulatovića ponovo preuzeo kontrolu i do kraja poluvremena uspio da napravi zalihu od pet golova (15:10).

Radović i Bulatović predvodile su svoj tim u napadu i svojim golovima održavale prednost Srbije gotovo do sredine poluvremena, a onda je uslijedila dominantnija igra Mađarica u oba pravca. Uspjele su protivnice da istope prenost Srbije, a pet minuta prije kraja i da povedu, kao i da meč privedu kraju i ostvare pobjedu.

Još jedna naša izvanredna utakmica. Briljirali smo u prvom poluvremenu i na pauzu otišli sa pet golova prednosti. Imali smo i u drugom poluvremenu rezultat, ali nismo izdržali do kraja. Kvalitet Mađarske, koji je neosporan, došao je do izražaja. Uticao je i umor i povrede sa kojima smo se nosili tokom cijelog turnira. Ipak, nema razloga da za nečim tugujemo i žalimo. Djevojke su pokazale da jako puno vrijede i sve pohvale za cio ovaj turnir”, poručio je selektor Srbije, Zoran Bulatović, po završetku meča, a potom se osvrnuo na detaljniju analizu nastupa na EP.

Ocijenio bih cijeli turnir kao veoma uspješnu misiju naše selekcije. Došli smo ovdje posle velikog broja poraza u pripremnom periodu i nismo mogli da postavimo visoka očekivanja. Ovo je bio prvi veći turnir za ovu generaciju, nismo se baš najbolje snašli na početku, ali se onda desio preokret i upisali smo niz od tri važne pobjede a i danas smo pokazali odličnu igru. Šesto mjesto je sjajan rezultat ove generacije. Čestitke devojkama i mom stručnom štabu! Hvala Rukometnom savezu Srbije i svima koji su nam pružali podršku tokom cijelog prvenstva!”, rekao je Bulatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.