Perić: Od nove vlasti treba zahtijevati realizovanje obećanog!

0

Jedan od osnivača Pokreta Preokret, Srđan Perić kaže za „Vijesti“ da je za građane najvažnije da se zna šta će eventualni dogovor o vlasti predstavljati.

On navodi da će se, ako vlada bude koncipirana na nastavku “partitokratskog ludila”, produžiti “agonija neznanja i nesposobnosti”.

“Da ne zaboravimo da su aktuelne parlamentarne stranke glasove obezbjeđivale na obećanjima u namještenja i partijska zapošljavanja. Možemo svi da se pravimo da ne vidimo tog slona u sobi, ali on je tu. Bez obzira što se u principima za formiranje vlade pominje meritokratija, da bismo povjerovali u njeno ostvarenje u ovoj političkoj konstelaciji, potrebna je golema naivnost”, ističe Perić.

On stoga poručuje da od nove vlasti treba zahtijevati realizovanje obećanog:

“Insistirajmo da vlast ispoštuje ono što su njeni izvjesni konstituenti obećavali u predizbornoj kampanji – prosječna plata od 1.000 eura, minimalna penzija od 450 eura, dovršetak postojećeg auto-puta i početak gradnje novog, investicije na nivou BDP-a, maltene iskorjenjivanje nezaposlenosti, rješavanje problema podstanara… Na tome su dobili podršku, i za demokratiju je mnogo bitnije da se očuva veza između obećanja i onoga što vlast zaista realizuje”, podvlači Perić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.