Jutjuber savladalao MMA zvijezdu

0

U rasprodatom „Amerikan Erlajns centru” u Dalasu, u glavnoj borbi večeri sastali su se jutjuber Džejk Pol i nekadašnji UFC borac Nejt Dijaz.

Dijaz je poslije 10. uzbudljivih rundi poražen od Pola jednoglasnom odlukom sudija.

Ono što je izvjesno poslije borbe je da su svi akteri finansijski izuzetno dobro prošli, a mnogi već sada govore o revanšu, ali ovoga puta po MMA pravilima.

Džejk Pol je prije meča sa Dijazom u pro ringu bio sedam puta. Savladao je jutjubera pod imenom AnEsonGib, nekadašnjeg NBA košarkaša Nejta Robinsona, kao i nekadašnje MMA borce Bena Askrena, Tajrona Vudlija i Andersona Silvu.

U prethodnoj borbi ga je savladao Tomi Fjuri, mlađi polubrat Tajsona Fjurija, svjetskog šampiona teške kategorije.

Dijaz je jedan od najpraćenijih MMA boraca svih vremena. U profesionalnom kavezu upisao je 22 borbe i 13 poraza. Posljednji meč je imao u septembru 2022. godine, kada ga je u Las Vegasu savladao Toni Ferguson.

Iako se tokom karijere bio u kategorijama do 70 i 77 kilograma, 12 godina stariji Nejt se sada borio u kategoriji koja je daleko više odgovarala Polu (do 90 kilograma).

U uvodnoj borbi mogli smo da gledamo kako je Portorikanka Amanda Serano, jedna od najvećih bokserki svih vremena, jednoglasnom odlukom sudija posle deset rundi bila bolja od Amerikanke Heder Hardi. Serano (34 godine, skor 45-2-1) ostaje neprikosnovena svjetska šampionka perolake kategorije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.