Greške odvele u poraz

0

Ženska kadetska reprezentacija Srbije otvorila je Evropsko prvenstvo za rukometašice u Podgorici porazom od selekcije Švajcarske rezultatom 23:21 (13:8).

Ne može se reći da su devojčice u crvenim dresovima bile toliko bolje od izabranica Zorana Barbulovića koliko su trema i nervozna igra u napadu učinili svoje.

Selektor Srpkinja podijelio je svoje utiske poslije meča.

Prva utakmica na prvenstvu je donijela izuzetnu nervozu kod igračica što je prouzrokovalo igrom prepunom grešaka i malim brojem datih golova u prvom dijelu igre. U nastavku smo smanjili broj tehničkih grešaka, digli nivo igre u svakoj fazi. Sa toliko promašenih zicera, penala, izgubiti dva razlike od ove selekcije, ne djeluje tako strašno. Ovim djevojčicama treba pružiti podršku jer trenutno neiskustvo čini svoje, ali one daju sve od sebe i to je najvažnije”.

Najuspješnija u redovima Srbije bila je Nikolina Bulatović sa pet golova dok je za igračicu utakmice u srpskom timu proglašena kapiten, golman Tatjana Činku.

Švajcarska je susret otvorila vođstvom koje su držale do pauze.

Jara Brunet prva se upisala u stijrelce da bi sa naše strane uzvratila u prvom napadu krilo Sabina Šerifi.

Potom je uslijedio period nervozne igre u napadu i veliki broj tehničkih grešaka koje su učinile da narednih osam minuta mreža protivnica miruje. Ni sreća nije bila na našoj strani te su iz zicer pozicija naše reprezentativke pogađale stativu ili šutirale u golmana.

Krizu u napadu prekinula je Nikolina Bulatović da bi od sredine poluvremena proradila i kapiten, golman Tatjana Činku.

Greške u fazi napada rezultirale su isključenjima u fazi odbrane te i kada bi Srbija hvatala priključak, Švajcarska bi to anulirala.

U drugom dijelu igre srpske kadetkinje zaigrale su borbenije i energičnije, kao da je momenat treme prošao, te je u 40. minutu bio na samo gol zostatka (15:14) iako je Švajcarska sve vrijeme vodila sa tri do četiri gola razlike.

Uslijedio je napad za izjednačenje, ali je prestup sprečio potpuni povratak. Svaku narednu grešku i priliku za preokret Švajcarska je kažnjavala i vraćala sigurno vođstvo iako je Srbija deset minuta pre završetka opet bila na korak od senzacije.

Borbenost nije izostala do samog kraja utakmice, ali je neiskustvo učinilo svoje. Ostaje žal za ovim rezultatom, ali vjera da će se u narednim utakmicama biti bolji za iskustvo igranja ove.

U drugoj utakmici grupe B, Hrvatska je ubjedljivo savladala Švedsku iako je na poluvremenu gubila – 34:26 (15:16).

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.