Srbija nikad neće ostaviti Srpsku na milost i nemilost neprijateljima!

100

Tokom boravka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i delegacije vlade Srbije u Banjaluci pružena je do sada najsnažnija, najotvorenija i najdirektnija podrška Srbije Republici Srpskoj, da je nikome neće prepustiti na milost i nemilost, ocijenio je analitičar Anđelko Kozomara.

Predsjednik Srbije je tokom dvodnevne posjete RS sa njenim čelnicima razgovarao o najvažnijim pitanjima za Srbe s obije strane Drine, položio vijenac na spomen obelježje na Petrovačkoj cesti gdje je 7. avgusta hrvatska avijacija bombardovala kolonu srpskih izbjeglica u akciji „Oluja“. Njom je protjerano više od 220.000 Srba iz svojih domova u Hrvatskoj čemu je posvećen i Dan sjećanja u Prijedoru. Prije toga Vučić je u Banjaluci učestvovao u radu Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske.

„Nikada kao juče i danas nije tako otvoreno rečeno da Srbija neće pustiti RS na milost i nemilost i stranim protektorima i Bošnjacima koji tako žestoko atakuju na sve što je srpsko. Takođe, Vučić je poslao snažnu poruku i vrlo hrabro rekao da Srbija i on lično ne priznaju američke sankcije koje je najmoćnija zemlja svijeta uvela političkim liderima Republike Srpske“, kazao je Kozomara.

Po njegovom mišljenju, više nema nikakve sumnje u to da Vučić i Dodik snažno zajedno vuku RS i Srbiju putem napretka i da su i drugima, prije svega Bošnjacima i Hrvatima, vrata širom otvorena ako hoće da se priključe.

Analitičar iz Banjaluke posebno podvlači da je potvrđeno opredjeljenje da zajednički budu nastavljeni radovi na projektima koje Srbija finansira u RS – hidroelekterana Buk Bijela na Drini i aerodrom u Trebinju. On podsjeća da već uveliko traju radovi na autoputu Rača-Bijeljina.

Kozomara posebno ističe to što je Vučić kao nikada do sada pokazao čvrstu opredijeljenost da Srbija pomaže RS i da u svim međunarodnim odnosima i kontaktima stoji iza onoga što je Srpska dobila Dejtonskim mirovnim sporazumom.

„Takođe je vrlo značajno da je to prvi predsjednik Srbije koji je posjetio Petrovačku cestu i položio vijence na mjestu na kome su hrvatski avioni zločinački pobili četvoro djece i šest civila“, istakao je Kozomara.

On je značajnim ocijenio i to što se Vučić obratio i političkom Sarajevu.

„Poruke koje su danas upućene Bošnjacima iz Banjaluke su takođe nedvosmislene i jasne. Vučić ih je otovreno prvi put zamolio da poštuju i oni teritorijalni integritet Srbije, da u međunarodnim institucijama ambasadori BiH koji su bošnjačke nacionalnosti ne glasaju protiv teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno da ne glasaju za prijem Kosova u te međunarodne institucije“, naveo je Kozomara.

(sputnikportal.rs)

100 Comments
  1. Markos komentariše

    Srbija je uvek uz srpsku

    1. Danka komentariše

      Uvek i svuda uz sav svoj narod!

      1. Viki komentariše

        Srbija nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj,

  2. Kaludjerka22 komentariše

    Uvek cemo biti uz svoj narod i podržavati i braniti pravdu.Vucic i narod ce uvek biti prijatelji republici Srpskoj ,to je nas narod

  3. Gaga komentariše

    Vučić je čovek od reči i sigurno je da će svaku svoju izgovorenu reč održati i uvek stati uz Republiku Srpsku

  4. Mika komentariše

    Vucic se zalaze za srpski narod ma gde on bio i ziveo. Ne boji se nikoga osim Boga,jer je jedini Bog taj koji ce da sudi za sva stradanja srpskog naroda

  5. Sonja komentariše

    Oluja je ostavila neizbrisiv trag koji nosimo sa tugom u nasim srcima ali Srbija i Republika Srpska moraju ostati ujedinjene za spas i ocuvanje naseg srpskog naroda!

  6. Nikola komentariše

    Nikada više Srbija neće okrenuti leđa svom narodu ma gde god se nalazio.

  7. Sladjana komentariše

    Ne mozemo ostaviti Srpsku, to je jedna drzava, jedan narod! Zbog tog stava i podrzavamo Aleksandra Vucica!!!!!

  8. Iv komentariše

    Najvažnije od svega je da se sav srpski narod drži kao jedno, da uvek budu zajedno, i nikada nikome više ne dozvole da ih razori i uništi.

  9. Iv komentariše

    Jedinstvo i sloga našeg naroda je ono što nas kroz vekove održava. Svoju istoriju i prošlost čuvamo od zaborava.

  10. Roro komentariše

    Kakv Botovi na Borbi😉Nemojte da ste tako providni.

  11. Iv komentariše

    Srbija nikada neće odustati od svog entiteta i integriteta, kao sto nikada neće zaboraviti „Oluju“ i stradanje srpskog naroda. Srbija je uvek uz svoj narod ma gde god da se on nalazio.

  12. Beba komentariše

    Srbija i Republika Srpska su zemlje sa dve strane Drine, dve zemlje ali jedan narod, jedna duša i jedna vera. Uvek su tu jedna za drugu i naravno da Srbija Srpsku nikada neće dati u „kandže“ neprijatelja.

  13. Miki komentariše

    Srbija ima duznost da podrzava Republiku Srpsku bezuslovno i bezrezervno jer tamo zivi nas srpski narod,nasa braca i sestre kojih se ne smemo odreci nikada.

  14. Olja komentariše

    Samo ujedinjeni i zajednickim snagama mozemo prebroditi sve nedace iz proslosti ali ih nikada ne smemo izbrisati iz secanja!

  15. Iv komentariše

    Srbija nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, one moraju ostati ujedinjene za spas i očuvanje našeg srpskog naroda!

    1. Viki komentariše

      Srpski narod u Republici srpskoj i Srbiji mora ostati ujedinjen i slozan.

  16. Pera komentariše

    Ljude,bez obzira na drzavu u kojoj odrastaju,za drzavu njihovog porekla najvise vezuje jezik. Jezik je taj koji ce ocuvati kulturu,tradiciju i veru. Srbija i R Srpska imaju duznost da zajedno rade na tome zbog svih nasih buducih narastaja,zato cemo uvek biti uz Srpsku bezuslovno!

  17. Ceca komentariše

    Srbi u godinama pred nama moraju da definišu svoj nacionalni interes, da dođe do homogenizacije i integracije Srbije i Republike Srpske!

  18. Radojka komentariše

    Gde god su najveci i najtezi problemi tu je i nas predsednik Aleksandar Vucic uvek na visini zadatka i uvek spreman da resi sve probleme pozitivno za nase bolje i nasu bolju buducnost

    1. Viki komentariše

      Srbija nece dozvoliti da se „Oluja“ vise ikada ponovi.

  19. Rada komentariše

    Vucic je taj koji ujedinjuje i spaja nasa dva naroda preko Drine. Njegov poziv na zajednistvo je jedini pravi put kojim moramo ici kako bi opstali u ovim ludim vremenima.

  20. Iv komentariše

    Srbija je uvek uz bratsku Republiku Srpsku. Pružiće im pomoć i saradnju na svim nivoima.

  21. Sladja komentariše

    Uvek moramo biti podrska jedni drugima i zajedno prevazici sve teskoce iz proslosti i sadasnjosti a zadrzati medjusobnu povezanost Srbije i Srpske kako bi imaju bolju zajednicku buducnost!

  22. Iv komentariše

    Srbija neće odustati od Republike Srpske i svog naroda. Sankcije uvedene Republici Srpskoj su nepravedne i Srbija ih ne priznaje.

  23. Mica komentariše

    Odvaznost i hrabrost u odlucivanju krase Vucica…svestan posledica,ne da na Republiku Srpsku i odupire se pritiscima Zapada. Uvek ujedinjeni i jedinstveni za srpski narod!

  24. Iv komentariše

    Sankcije nikome ništa dobro nisu donele, a to Srbija najbolje zna i zato ne priznaje nikakve sankcije Republici Srpskoj.

  25. Miss komentariše

    Srbija je jasno definisala svoj stav o sankcijama. Nema razloga da uvodimo sankcije Srbima iz Republike Srpske, kao što nismo ni Rusiji.

    1. Miss komentariše

      Srbija i srpski narod znaju kako je to biti pod sankcijama i zato će uvek davati podršku onima koji su pod sankcijama.

    2. Miss komentariše

      Srbija odlično zna kako je to biti sankcionisan na pravdi boga, i nikoga neće sankcionisati, naročito naš narod!

      1. Iv komentariše

        Sankcije nikada nikome ne donose dobro. Ova odluka Zapada je neprimerena i Srbija to neće podržati. Podršku nastavljamo da pružamo Republici Srpskoj.

  26. Milenko komentariše

    Srbija i Srpska su jedno! Do ujedinjenja!

  27. Cana komentariše

    Srbija i Vucic su uvek nesebicno uz svoj narod ma gde on bio i ziveo. Zastitnicki smo nastrojeni posebno prema R Srpskoj zbog naseg srpskog naroda koji tamo zivi.

  28. Ranka komentariše

    Republika Srpska je nasa mladja sestra i o njoj cemo uvek da vodimo racuna,da je postujemo i podrzavamo a pre svega istinski volimo!

    1. Viki komentariše

      Srbija ce uvek biti uz svoj narod u Republici srpskoj, moramo ostati ujedinjeni.

  29. Zoki komentariše

    Srbija se ne odrice nikada i nigde svog srpskog naroda. Potreban je sto veci stepen integracije Republike Srpske i Srbije jer je rec o jednom istom narodu. Ujedinjenje je put kojim treba zagrliti buducnost!

  30. Iv komentariše

    Srbija nikada neće uvesti sankcije Republici Srpskoj jer smo mi jedan narod i moramo se držati zajedno.

  31. Iv komentariše

    Isti narod, isti jezik, ista vera. Besmisao je i pomisliti da će Srbija podržati bilo kakve sankcije i mere koje prave štetu narodu RS.

  32. Iv komentariše

    Neki bi ih pustili niz vodu, igrali po taktu onih koje uvode sankcije, ali Vučić je kategoričan i oni koji su sankcionisani neće biti diskriminasani od strane Srbije.

    1. Vanja komentariše

      Srbija ce uvek biti uz Republiku Srpsku.

  33. Iv komentariše

    Nikada više Srbija i Republika Srpska neće biti u sukobu, nema sankcija za drugu srpsku državu.

  34. Мали komentariše

    Vučić što kaže to i dokaže. Republika Srpska je deo nas i to će uvek ostati, nedamo je nikome,niti ćemo dozvoliti da im se ponovo desi nešto loše. Mi smo jedan narod.

  35. Sava komentariše

    Zahvaljujući Vučić Srbija će uvek da bude uz Republiku Srpsku i njen uspeh

  36. Simonida komentariše

    Srbija nikada neće da ostavi Srbe Republike Srpske

  37. Marko komentariše

    Vučić će uvek da čuva Srpsko nacionalno jedinstvo i da se zalaže za saradnju Srba

  38. Simo komentariše

    Vučić ispravlja nepravdu prethodne vlasti koja je zapostavlja Srbe Republike Srpske

  39. Lazar komentariše

    Srbija i Republika Srpska idu ka napretku i jačanju zajedno

  40. Ilija komentariše

    Vučić će uvek da bude uz Srbe regiona i da čuva Srpske nacionalne interese

  41. Nemanja komentariše

    Srbija danas više nego ikada ima saradnje sa Srbima Republike Srpske

  42. Nikola komentariše

    Samo zahvaljujući Vučiću Srbija danas ima dobre odnose sa Srbima Republike Srpske

  43. Slobodanka komentariše

    Srbija pobeđuje saradnjama sa Srbima regiona

  44. Nataša komentariše

    Vučić je vratio saradnju Srba regiona i to je ogroman uspeh

  45. Vidosava komentariše

    Vučić vodi politiku saradnje i čuvanja nacionalnih interesa Srba regiona

  46. Marija komentariše

    Vučić će uvek da pomaže Srbima regiona i to je znak uspešne politike

  47. Dobrosav komentariše

    Srbija i Republika Srpska idu ka uspehu i napretku zajedno

  48. Filip komentariše

    Vučić neće da dozvoli progrome i stradanje Srba već će da se zalaže za saradnje i napredak

  49. Zorica komentariše

    Vučić će uvek da bude uz Srbe Republike Srpske i nikada neće da dozvoli nove Oluje i progrome

  50. Igor komentariše

    Srbija ide putem uspeha i napretka i uvek će da bude uz Srbe Republike Srpske

  51. Nadica komentariše

    Vučić će uvek da bude uz Srbe i nikada neće da dozvoli nasilja i progrome nad Srbima

  52. Nikolina komentariše

    Srbija zahvaljujući Vučiću ostvaruje saradnje sa Srbima regiona i to su odlične vesti

  53. Janja komentariše

    Zahvaljujući Vučiću Srbija nikada neće da stane u podršci Srba Republike Srpske

  54. Milica komentariše

    Samo će Vučić uvek da bude uz Srbe regiona i uvek će da ulaže u njihov napredak

  55. Slavica komentariše

    Vučić pokazuje da je Srbija uz Srbre Republike Srpske i da će uvek da se zalaže za saradnje i napredak

  56. Zorica komentariše

    Vučić je odgovorna političar koji će uvek da bude uz narod i državu

  57. Verica komentariše

    Srbija brani Srbe regiona i zalaže se za saradnju sa svojim narodom

  58. Nadežda komentariše

    Samo Vučić će uvek da bude uz Srbe Republike Srpske i regiona i uz njihov napredak

  59. Violeta komentariše

    Vučić pokazuje želju za saradnjom sa Srbima regiona i uvek će da bude uz svoj narod

  60. Miki komentariše

    Ma koliko god da bude teško Srbija neće da ostavi svoj narod nikada

  61. Dragoslav komentariše

    Koliko god da pritisci budu veliki Srbija će da bude uz svoj narod

  62. Darko komentariše

    Nikakvi pritisci spolja neće da uruše saradnje i dobre odnose Srba regiona

  63. Ilija komentariše

    Srbija je uvek za dobre odnose sa svima i uvek će da se zalaže za saradnje sa Srbima regiona

  64. Darija komentariše

    Nikada niko neće da zaustavi dobre odnose i saradnje Srba regiona

  65. Miloš komentariše

    Saradnje Srba regiona treba da su na prvom mestu i prioritet Srbije

  66. Saška komentariše

    Samo odgovorna politika Vučića će uvek da bude za saradnje Srba regiona i čuvanje nacionalnog interesa

  67. Maja komentariše

    Sačuvanje nacionalnih interesa treba da bude prioritet svih Srba regiona

  68. Jovana komentariše

    Sačuvanje Srpskih nacionalnih interesa uvek treba da bude prioritet svih Srba regiona

  69. Maja komentariše

    Vučić je odgovoran političar koji će se uvek boriti za srpsku decu i svoj narod.

  70. Sale komentariše

    Srbija i Repbulika Srpska imaju odlične odnose koji čuvaju Srpske nacionalne interese

  71. Mile komentariše

    Samo čuvanje Srpskih nacionalnih interesa treba da je prioritet svih u regionu

  72. Dare komentariše

    Srbija i Republika Srpska imaju odlične odnose saradnji i čuvenja nacionalnih interesa

  73. Smiljka komentariše

    Samo odgovorna politika Vučića će uvek da bude uz Srbe regiona i njihov napredak

  74. Uroš komentariše

    Samo negovanje dobrih odnosa Srba regiona čuvaju nacionalne interese i vode ka još većim saradnjama

  75. Maja komentariše

    Srbija je uvek uz svoj narod i srpsku decu kako u Srbiji tako i u regionu.

  76. Zoki komentariše

    Sačuvanje Srpskih nacionalnih interesa je jedna od veoma važnih stavki Vučićeve politike

  77. Fića komentariše

    Srbija je država svih Srba regiona

  78. Makica komentariše

    Svi Srbi regiona treba da znaju da je Srbija njihova država

  79. Joksi komentariše

    Srbija ce uvek i zauvek biti uz Republiku Srpsku i nas srpski narod i to je amin!

  80. Ivan komentariše

    Srbi regiona treba da imaju još bolje odnose i saradnje i to čuva nacionalne interese Srpskog naroda

  81. Maja komentariše

    Srpska deca će uvek imati podršku Srbije i Vučića!.

  82. Gorana komentariše

    Samo Vučić će uvek da bude uz Srbe i njihov napredak

  83. Simka komentariše

    Samo Vučić će uvek da čuva nacionalne interese regiona i to vodi ka još većem napretku

  84. Olja komentariše

    Vučić pokazuje odgovornost prema sopstvenom narodu i uvek će da bude za čuvanje nacionalnih interesa Srba

  85. Olivera komentariše

    Dobri odnosi Srba treba da su prioritet svih Srba regiona i Srbija nikada neće da ostavi Srbe regiona

  86. Nina komentariše

    Vučić neće da dozvoli nova stradanja Srba regiona

  87. Nada komentariše

    Vučić je uz svoj narod i nikada neće da dozvoli nove progrome i stradanja Srba

  88. Ilija komentariše

    Samo Vučić će uvek da brani Srbe regiona i njihove interese

  89. Nemanja komentariše

    Nacionalni interesi Srba su prioritet koji treba da se održava

  90. Uglješa komentariše

    Vučić neguje dobre odnose Srba koji vode ka uspehi u miru i nikada neće da dozvole nove progrome i nasilje

  91. Radica komentariše

    Vučić neće da dozvoli nove progrome i stradanja Srba regiona jer vodi politiku mira i stabilnosti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.